X
deschidere supermarket trident (8) (Copy)

Produsele fabricate pentru români sunt mai slabe decât cele pentru vest-europeni

Românii au pe rafturi produse cu acelaşi nume ca şi vest-europenii, însă calitatea lor este mult mai slabă.

Europarlamentarii arată, într-un material publicat de Mediafax, că aceste variaţii în compoziţia produselor pot genera şi efecte asupra sănătăţii. În estul şi sud-estul Europei se află pe piaţă produse care conţin cantităţi mai mari de grăsimi trans, un ingredient care, consumat în exces, poate genera afecţiuni ale inimii. „La Consiliul Uniunii Europenepe pentru Agricultură, problema a fost ridicată de Cehia şi Slovacia, care au arătat că şi Coca Cola diferă în conţinut de zahăr, reţete diferite faţă de ceea ce se găseşte în celelalte state ale UE din Vestul Europei. Se vehiculează de mult idea că sunt produse pentru Europa de Est şi pentru Europa de Vest şi tocmai de aceea a fost aduse de cele două state membre pe agenda Consiliului. Nu s-a luat nici o decizie, dar s-a ţinut să se semnaleze acest lucru, că de multe ori în ţările Europei Centrale şi de Est se plăteşte la fel pentru produse care nu au acelaşi standard de calitate. Sigur că, dacă ne uităm la Coca Cola este greu să te pronunţi fiindcă formula este secretă. Îmi amintesc ceea ce am văzut eu, că în Germania avea zahăr, în Slovacia avea alţi îndulcitori de altă natură. În România nu avem nici un fel de studiu în acest sens”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

Doi eurodeputaţi, Daciana Sârbu şi Pavel Poc, vicepreşedinţi ai Comisiei pentru Sănătate din PE, au arătat că, potrivit unor studii comparative, există, practic, standarde duble în calitatea alimentelor în Uniunea Europeană, care par sa corespundă unei divizări Est-Vest.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Tu es stultior quam asinus

  Au descoperit unii focul…Se stie bine si de multa vreme !
  La fel si la produse de lux, exemplu anumite brand-uri cosmetice, una e calitatea celor furnizate anumitor saloane sau locatii frecventate de elita, alta calitatea pentru comert.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  da

  bine ca au descoperit apa calda! preturi ca in vest salarii ca in est, calitate ca in est! si ne miram ca sandramaua europeana scartie tot mai bine!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioji

  Problema este ca in Romania se accepta orice produs din vest, aceleasi persoane sau mari comparii, multinazionale se imbogatesc pe seama oamenilor de la noi. Politicienii nostri merg la Bruxel cu capul plecat, accepta orice fel de conditie impusa de acolo si nu ridica niciodata nici un fel de obiectie. Producatorii nostri nu isi pot vinde marfa asa cum vor….din cauza regulilor de la UE care sunt stricte pentru noi….iar ei pot vinde produse pline de pesticide, de calitate indoielnica si mai fac si scandal ca in marketurile de la noi trebuiesc acceptate 51% produse romanesti. Cei care ar trebui sa controleze nu o fac….asa ca sa nu ne miram de starea sanatatii popolatiei. Producatorii din piata Cibin, inghiata de frig incerando sa isi vanda produsele, iar sibienii merg la Mall….Nu mai este nevoie sa adaug nimic.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mutu

  Hmmm…. De multă vreme pe unele produse cosmetice erau înscrisuri numai în limbi din Europa Centrală și de Est., adică: polonă, croată, maghiară, română… E clar că erau făcute pt. fraieri, altfel ar fi fost și înscrisuri în limba germană…

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Der Fuhrer

  Producatorii se mai orienteza si dupa gusturile respectivelor piete, adica biscuiti de la aceeasi marca sunt mai dulci intr-o tara de cat in alta in functie de preferinte. Iar restu produselor cum ar fi cosmeticele trebuie determintat stintific cat de diferite sunt. Experienta unei “printese blogherta” nu stiu cat de stintifc se pune. Faptul ca scrie doar in anumite limbi si in altele nu poate determina si un efect placebo. Dupa mine articolu asta suna un pic a paranoia ca ne persecuta sistemul conspirationist. Cred ca e cazul sa mai si punem la indoiala ce “zice lumea” si sa ne vedem de treburile importante…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact