Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost împuşcat mortal. „Noi murim în Alep, tu mori aici" | foto video

Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost împuşcat mortal. „Noi murim în Alep, tu mori aici

Actualizare 22,30 Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat luni seară că cele trei persoane rănite în atacul armat de la galeria din Ankara, în care a fost asasinat ambasadorul rus Andrei Karlov, sunt în stare stabilă. De asemenea, o persoană a fost deja externată din spitalul Guven, transmite  news.ro.

Autorităţile turce au confirmat identitatea atacatorului înarmat, un poliţist în vârstă de 22 de ani pe nume Mevlut Mert Alintaş.

Soylu a declarat că asasinarea ambasadorului rus a provocat o mare tristeţe pentru naţiunea turcă, precizând că acesta este momentul apropierii relaţiilor dintre Moscova şi Ankara.

Bărbatul care l-a ucis pe ambasadorul Rusiei în Turcia Andrei Karlov avea 22 de ani, absolvise o şcoală de poliţie în urmă cu doi ani şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara, scrie avazturk.com.

Actualizare 19.00: Ambasadorul Rusiei a murit după ce a fost împuşcat în Ankara

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a decedat luni seara la un spital din Turcia, după ce a fost împuşcat de un atacator armat într-o galerie de artă din metropola Ankara. Între timp, autorităţile turce au anunţat neutralizarea atacatorului, transmite Reuters, citat de news.ro

atacator-ambasador-rus-arma

Imaginile distribuite pe reţelele sociale arată mai multe persoane rănite şi întinse pe podeaua galeriei de artă din Ankara. Martorii susţin că atacatorul înarmat a scandat lozinci islamice înainte de a îndrepta arma spre ambasadorul Karlov. Între timp, reprezentanţii administraţiei prezidenţiale ruse au anunţat că informaţiile legate de împuşcarea ambasadorului Karlov sunt studiate de către Vladimir Putin.

ATENȚIE. IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL 

Rănirea ambasadorului a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zakharova. ”Astăzi, în timpul unui eveniment public o persoană necunoscută a deschis focul într-o manieră haotică. Prin urmare, Andrei Karlov, ambasadorul nostru în Turcia, a fost împuşcat”, a declarat Zakharova.

ambasador-rus-discurs-haberler-com-1

foto Haberler.com

Știrea inițială

Diplomatul se afla la o expoziţie de fotografii din Ankara, unde ţinea un discurs, în momentul în care a fost atacat. În vârstă de 62 de ani, Andrei Karlov a fost grav rănit. Conform unor prime informaţii, au fost rănite şi alte persoane în urma acestui atac. Presa turcă scrie că atacatorul ar fi strigat că ambasadorul Rusiei trebui să plătească pentru Alep, informează digi24.ro

Prezenţa ambasadorului Andrei Karlov la expoziţia de fotografii numită „Rusia prin ochii turcilor" era anunţată de mai multă vreme, ceea ce înseamnă că atacut a putut fi plănuit. Un bărbat a intrat în Centrul Cultural din Ankara şi a tras o dată în aer, după care a îndreptat pistolul spre diplomatul rus. Andrei Karlov a fost împuşcat în spate şi se află în stare gravă. Bărbatul a continuat să tragă şi există informaţii că alte trei persoane ar fi fost rănite.

ambasador-rusia-atentat

Martorii spun că atacatorul era îmbrăcat în uniformă de poliţist şi că ar fi intrat în clădire folosind o legitimaţie de poliţist.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

copola

Acum 7 ani

Pe Ambasadorul partidului PSD pe cand?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus