X
3b867c1400000578-4049442-image-m-51_1482176715125

Pakistanezul reținut după atacul de la Berlin ar putea să nu fie suspectul căutat

Actualizare Publicația „Die Welt” citează surse din poliția germană potrivit cărora bărbatul de origine pakistaneză reținut luni seară, după atacul din târgul de Crăciun de la Berlin, ar putea să nu fie suspectul căutat.

Inițial, autoritățile anunțaseră că pistolul cu care a fost împușcat cetățeanul polonez găsit în camion nu a fost găsit. Atacul s-a soldat cu 12 morți și 48 de răniți. La câteva ore după aceea, autoritățile au reținut un suspect. El era un refugiat de origine pakistaneză, venit din februarie în Germania și care avea permis temporar de rezidență în așteptarea rezolvării cererii de azil.

Marți dimineață, autoritățile au făcut percheziții la un centru de refugiați din apropierea Berlinului unde ar fi fost cazat solicitantul de azil.

După ce informația despre persoana greșită care ar fi fost arestată a apărut pe surse în Die Welt, șeful poliției din Berlin a anunțat public că nu este clar dacă pakistanezul arestat luni seara este cel care a condus camionul. Suspectul era cunoscut serviciilor de poliție, dar pentru infracțiuni minore, informează digi24.ro.

„Nu știm sigur dacă el a fost în realitate șoferul”, a declarat șeful poliției, Klaus Kandt. În cabina TIR-ului au fost găsite, potrivit agenției DPA, haine pătate de sânge. Supectul arestat nu avea hainele pătate cu sânge și nici vreo armă asupra sa.

Poliția din Berlin a anunțat pe contul de Twitter că rămâne vigilentă, întrucât suspectul a negat orice implicare în incidentul despre care ministrul de interne a spus că a fost un atac deliberat. „Vă rugăm să fiți atenți”, cere poliția berlinezilor.

La târgurile de Crăciun au fost postați polițiști înarmați cu mitraliere și cu veste de protecție.

Unul sau mai mulți autori ai atacului comis cu ajutorul unui camion la târgul de Crăciun de la Berlin ar putea fi încă în libertate, a confirmat, marți, șeful poliției, Holger Muench, și procurorul general, Peter Frank, într-o conferințăa de presă.

Confirmarea a venit la scurt timp după ce oficialii au recunoscut că nu sunt siguri că suspectul pakistanez pe care îl au în custodie este cel care s-a aflat la volanul mașinii care a lăsat 12 oameni morți și a rănit alte câteva zeci.

Pakistanezul neagă orice implicare în atac, iar ministrul de interne, Thomas de Maiziere, a anunțat că arma cu care a fost împușcat polonezul din camion nu a fost găsită.

Știrea inițială

Autorul atacului de luni, de la Berlin, a fost prins datorită unui martor care l-a urmărit, a anunţat Poliţia, salutând curajul bărbatului a cărui identitate nu a fost dezvăluită, relatează  News.ro, citat de digi24.

Poliţia din Berlin a fost alertată luni seara, la ora locală 20.07 (21.07 ora României), în legătură cu un atac cu camion în Târgul de Crăciun din Breitscheidplatz. Vehiculul plin urcase pe trotuar şi intrase în plin în mulţime şi în căsuţele instalate.

Camionul reuşise să intre pe o alee mai largă, rezervată în mod normal Pompierilor şi ambulanţelor, ceea ce explică faptul că în trecere a făcut numeroşi morţi şi răniţi. Atunci când s-a oprit, după cursa sa sângeroasă de zeci de metri, şoferul a reuşit să coboare din cabină şi să fugă.

„A sărit din cabină şi a alergat pe drum, către unul dintre marile parcuri din oraşul Berlin”, scrie Die Welt. Un purtător de cuvânt al Poliţiei a precizat că autorul atacului a încercat, cu siguranţă, să se ascundă.

Mai mulţi oameni l-au văzut fugind şi au sunat la Poliţie. Iar unul dintre ei a început chiar să îl urmărească, păstrând distanţa, ca măsură de precauţie. Când atentatorul şi martorul au intrat într-o zonă împădurită, acesta din urmă a sunat la serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă PSAP, pentru a anunţa la telefon unde se află. Abia după o cursă de doi kilometri, o maşină de patrulă l-a prins pe suspect, în apropiere de monumentul Siegessaule.

Autorul atacului a fost interogat toată noaptea de forţele de ordine. Potrivit presei, este vorba de un pakistanez care a cerut anul trecut azil în Germania.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact