X
cimpean si Fleischer CJ consiliu judetean (4)

Daniela Cîmpean atenționează SOMA: Sunt cu ochii pe dumneavoastră

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean atenționează societatea SOMA SA, cea care a câștigat licitația pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere din 22 de localități din județ că va cere să se aplice sancțiuni, în cazul în care activitatea nu se va desfășura normal.

Cîmpean a făcut această declarație în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV și explicând că a acordat un termen de grație pentru ca lucrurile să intre în normal. ”Le-am atras atenția (n.r. celor de la SOMA SA), e o perioadă de început, acceptăm, toți suntem în niște reglementări pe care le-am preluat, nu țin de noi. Acum am intrat și fac tot ce ține de mine a lucrurile să meargă să meargă bine. Le-am transmis: «sunt cu ochii pe dumneavoastră, sunt primul care atunci când lucrurile nu merg voi cere să se aplice sancțiunile prevăzute în contract»”, a declarat Cîmpean.

Primăria a amânat construcția platformelor din cartiere

În municipiul Sibiu, una din problemele nerezolvate nici până acum este cea a lipsei platformelor pentru amplasarea recipientelor pentru deșeuri. 743 de astfel de platforme de diferite dimensiuni ar fi trebuit amenajate în cadrul unui contract semnat la finele lunii mai, cu SC Prodial SRL, din Cisnădie. Contractul prevedea execuția acestor platforme în termen de patru luni, după alte două alocate obținerii avizelor și autorizațiilor necesare. Însă, derularea contractului a întâmpinat numeroase probleme, mai ales din partea sibienilor care – trezindu-se cu lucrări de amplasare de astfel de platforme în zone noi – au protestat împotriva locurilor alese. Este de așteptat ca astfel de proteste să mai apară, deoarece nici în acest moment Primăria Sibiu nu are o listă clară a locurilor în care aceste platforme urmează să fie amenajate.

Prin urmare, cu câteva zile înainte de 5 decembrie – data la care platformele ar fi trebuit recepționate – Primăria Sibiu a decis să prelungească acest contract. ”Acesta a fost prelungit pentru o perioadă de șase luni. Până în prezent au fost realizate 199 de platforme pentru iglu și 197 de platforme pentru containerele de deșeuri biodegradabile și reziduale”, se arată într-un răspuns al Primăriei Sibiu, transmis în urmă cu două săptămâni.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  xulescu

  Ar mai fi de adaugat ca in Cisnadie nu au impartit la toata lumea pubele. Iar acolo unde au dat pubele sunt doar cele galbene si negre. Lipsesc cele pentru hartie, deseuri biodegradabile si hartie. Asta numai colectare selectiva nu e…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Cisnadian fara acte

   Am vorbit eu la Soma….poate data viitoare cand mergi la vot…..il votezi tot pe Huja……sa fii sigur ca ramanem toti cu maxim2 pubele. Marele Primar Mafiot pe care l-ai votat…si te conduce….nu a luat in calcul toti oamenii din oras….si a comandat prea putine pubele….la noi in Arhitectilor s-a dat de exemplu o singura pubela pt ca ….asa a vrut primarul…! Noi nu sortam gunoiul…asa sa stii…..zi mersi ca tu ai dublul de pubele fata de noi . Eu zic ca cisnadienii sa nu se mai planga…..ca si-au facuto cu mana lor cand l-au vrut pe Huja Primar !

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  in cartierul Alma nu se colecteaza selectiv. S-au schimbat doar pubelele cu unele noi si s-a aplicat taxa de coelctare selectiva.

  Se plateste o taxa pt un serviciu nefurnizat .

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact