Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Hornbach încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer, din ianuarie

Hornbach încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer, din ianuarie

Reprezentanții Hornbach anunță că, începând cu luna ianuarie, compania încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer în ceea ce privește comercializarea lemnului de construcții și a celui rindeluit, o gamă largă de produse pentru care s-a ales deja un furnizor nou.

„Ținem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile“, explică Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România. Compania se asigură că toate materialele lemnoase şi produsele din lemn provin din silvicultură sustenabilă. „Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv am fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer şi FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de recertificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcții și a lemnului rindeluit“, a mai afirmat Mugurel-Horia Rusu.

Hornbach şi-a asumat voluntar, încă din 1996, responsabilitatea faţă de WWF şi Greenpeace de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale. Compania se implică pentru a îndrepta atenţia clienţilor asupra lemnului certificat cu sigiliul de calitate al Forest Stewardship Council® (FSC®). Pentru HORNBACH, lemnul provenit din regiuni din afara Uniunii Europene trebuie să deţină obligatoriu la achiziţie certificarea FSC. Pentru lemnul care provine din Uniunea Europeană se aplică legislaţia europeană. Compania acceptă în acest caz şi alte dovezi cu privire laprovenienţa necontestabilă şi legală a produselor din păduri administrate exclusiv în mod sustenabil, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Hornbach este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exercițiul financiar 2015/2016 (data bilanțului: 29 februarie) o cifră de afaceri (netă) de peste 3,755 miliarde de Euro, în creștere cu peste 5% comparativ cu perioada anterioară.

În acest moment, concernul deține 154 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit, în nouă țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care 6 în România - Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu. Hornbach are în acest moment având peste 17.000 de angajați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus