Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sebastian Ghiţă ar fi fost pierdut pe DN 1 de poliţiştii care îl filau

Sebastian Ghiţă ar fi fost pierdut pe DN 1 de poliţiştii care îl filau

Poliţiştii de filaj care îl supravegheau pe Sebastian Ghiţă la solicitatea anchetatorilor l-ar fi pierdut pe acesta luni seară, în timp ce îl filau pe DN 1, iar deputatul conducea cu viteză foarte mare. Echipajul nu ar fi reuşit să îl urmărească pe Ghiţă, care mergea spre casă după un eveniment al SRI, scrie news.ro

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă era supravegheat de către poliţişti, iar ultima oară a fost văzut de echipajul de filaj luni seară, pe DN 1. Potrivit unor surse, parlamentarul a plecat luni târziu din Bucureşti, iar pe DN 1 a accelerat, atingând o viteză de peste 180 de kilometri pe oră, astfel încât maşina care se ţinea după el l-a pierdut.

Când au ajuns la locuinţa din Ploieşti, situată în cartierul Albert, în nordul Ploieştiului, ofiţerii de la filaj au constatat că maşina parlamentarului era în dreptul locuinţei, dar pe acesta nu l-au găsit, au precizat sursele citate.

Potrivit unor surse judiciare, Poliţia Română este cea care se ocupă de supraveghea lui Ghiţă prin structurile specializate. Conducerea SRI a avut, luni seară, o întâlnire "protocolară" cu foştii membri ai Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra Serviciului, care a marcat finalul mandatului fostului Legislativ şi la care a participat şi Sebastian Ghiţă, a confirmat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia procurorii DNA au emis, miercuri după-amiază, un mandat de aducere, este dat în consemn la frontieră, dar şi la toate unităţile de poliţie, el nefiind găsit la domiciliu şi nici în locurile pe care le frecventează.

Poliţiştii l-au căutat pe Sebastian Ghiţă la locuinţa sa din Ploieşti, dar şi în alte locuri pe care acesta le frecventa, însă nu l-au găsit.

Conform procedurilor, după primirea unui astfel de proces-verbal, procurorii DNA pot cere instanţei emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele celui căutat.

Poliţia Prahova a anunţat joi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar pe cauţiune. De asemenea, poliţiştii au informat DNA Ploieşti că Sebastian Ghiţă nu a fost găsit după ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere în dosarul în care fusese citat miercuri.

Potrivit unor surse din Poliţia Prahova, Sebastian Ghiţă, aflat sub control judiciar în unul dintre cele patru dosare instrumentate de DNA în care este pus sub acuzare, s-a prezentat ultima dată luni la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar. Măsura controlului judiciar, dispusă de DNA în dosarul în care Ghiţă este cercetat alături de mai mulţi poliţişti şi procurori din Prahova, fiind suspectat de dare de mită, şantaj şi cumpărare de influenţă, îi interzice fostului parlamentar să părăsească teritoriul României fără încuviinţarea organelor de urmărire penală.

Avocatul lui Sebastian Ghiţă, Bogdan Micu, a declarat joi, pentru News.ro, că nu a putut lua legătura cu fostul deputat şi nu are de gând să îl caute, dar îl va reprezenta în continuare la termenele de la instanţă.

Sebastian Ghiţă trebuia să se prezinte miercuri la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, în care fostul deputat este cercetat alături de Victor Ponta. La DNA au mers însă doar avocaţii lui Ghiţă, ulterior procurorii emiţând pe numele acestuia un mandat de aducere.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

cristi

Acum 7 ani

ma pufneste rasul... e suficient sa ai o masina care merge cu peste 180 km/h si scapi de politia romana?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus