X
adrian-tibu-tstv

TSTV Aventurile Teatrului Gong în China. Ne-au făcut ei scena, decorurile, absolut tot…

Adrian Tibu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong”, a povestit într-o emisiune Turnul Sfatului TV despreultima deplasare a sibienilor la un turneu în străinătate în acest an. Deplasarea s-a făcut în China, la Festivalul de Teatru de la Wuzhen, unul dintre cele mai mari festivaluri de artele spectacolului din Asia. Sibienii au mers cu piesa ”Furtuna”, după William Shakespeare. ”Un bilet a costat undeva la 70 de euro, în timp ce la Sibiu spectacolul se joacă gratuit.  Știau foarte puțin despre România. Am fost prima trupă românească ce a ajuns la Wuzhen. Este un festival de teatru care a reușit să aducă Teatrul Național din Sankt Petersburg, de exemplu. Am deschis o poartă spre noi colaborări, pentru că au fost fermecați de istoria țării noastre și de spectacol. Pentru noi a fost și un sentiment de mândrie, pentru că toate panourile publicitare erau cu Teatrul Gong din Sibiu”, a povestit Adrian Tibu.

În China, au avut plăcuta surpriză că scena și decorurile au fost construite de la zero. ”Toate aceste deplasări se fac pe cheltuiala lor. Nu scoatem nimic din bugetul teatrului pentru aceste deplasări. Ba mai mult, unii chiar construiesc decorurile, pentru a nu mai cheltui în plus pentru transport. Și în Wuzhen ne-au făcut ei scena, decorurile, absolut tot, doar marionetele au fost duse cu avionul. A ieșit foarte foarte bine”, a mai spus Adrian Tibu.

Spectacolul ”Furtuna” va fi reluat în fiecare vară la Sibiu, iar în spectacol se vorbește despre ideea de a transforma răzbunarea în iertare. ”Un moment sensibil în care ar trebui să ne împăcăm noi înșine, cu noi”, după cum îl descrie Adrian Tibu.

Întreaga emisiune o puteți viziona aici:

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Tu es stultior quam asinus

  Adevaru’ e ca atunci cand ai un regim, si 1,6 miliarde de sclavi, economie de suprafata si tortura si saracie dedesupt…toate merg ca pe roate ! Si nu e ironie, marile monumente ale lumii antice si actuale, au fost realizate sub imperii si dictatori.
  Avem nevoie ca de aer in Europa de un dictator cu mana de fier, pentru cai ferate de mare viteza transcontinentale, canalizarea Dunarii, exterminarea natiilor bronzate, etc.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    e-manuela

    Buna! Nenea, tu vorbesti de funie in casa spanzuratului? Omu’ si-a spus parerea, iar tu,
    ca un bun crestin in spiritul sarbatorilor, te tine pomenite, il ataci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact