X
ciprian-stefan-tstv

TSTV Muzeul ASTRA în cel mai bun an al său. ”Putem ajunge la un milion de vizitatori pe an!”

Ciprian Ștefan, directorul Complexului Național Muzeal ASTRA, susține că anul 2016 a fost cel mai bun an al instituției, din istoria sa recentă. Ciprian Ștefan a declarat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV că CNM Astra poate ajunge în câțiva ani la un milion de vizitatori. ”Anul acesta avem cu o sută de mii de vizitatori mai mult decât anul trecut. N-aș putea să vă dau o cifră exactă acum. Anul trecut au fost 370 – 380 de mii de vizitatori.  Îmi propun să ajungem la 650 de mii de vizitatori în ultimii doi ani și jumătate de mandat. Dacă voi mai lua un mandat, atunci trebuie să ajung la un milion de vizitatori. Noi suntem acum în top trei la nivel național. Nici primii, dar nici pe locul trei. Undeva la mijloc. Noi dăm primii aceste cifre. Se sună, se dau cifrele, nu așteptăm să dea Muzeul Brukenthal sau Muzeul Satului  din București. Ăstea sunt cifrele noastre, cu dovezi”, a declarat Ciprian Ștefan.

Nici financiar, CNM Astra nu stă rău, susține directorul instituției. ”Nu avem de ce să ne plângem de bani, pentru că pe lângă bugetul repartizat de Consiliul Județean, noi accesăm și alte fonduri. Proiectul pe care îl avem în derulare încă nu s-a încheiat. Noi mai avem în program și am accesat o sută de mii de euro, mai avem șansa să obține încă o sută de mii de euro am depășit fondurile proprii cu peste o sută de mii de euro. (…) Acum o să achiziționăm o nacelă, un utilaj pentru partea administrativă. Avem alei prin pădure și avem nevoie de acest utilaj pentru îndepărtarea crengilor care pot cădea, dar și pentru lucrări de reabilitare. La mijlocul lui ianuarie probabil îl vom avea. Celălalt proiect de o sută de mii de euro se leagă de programul educațional pe care vrem să-l desfășurăm pe perioada sezonului rece. Să comunicăm tinerilor ce înseamnă multiculturalism. Work-shopuri, recuzită, interacțiune, asta va însemna”, a mai spus Ciprian Ștefan.

Întreaga emisiune o puteți viziona aici:

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gigi

  Sigur ca esti ajutat de politic mai ales de PSD…. dar asa de ochii lumii nu avem treaba cu politica nu……….chiar daca esti membru PSD….. se stie clar, ca in institutia condusa de mot – gura bogata daca nu esti cu PSD-u sau nu ai o pila nu ai sa reusesti…..

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alex

  Numarul de vizitatori a iesit mai mare fiindca la cei cu abonamente, de cand cu noul sistem, le emiteti la fiecare intrare bilete, pe care acestia le scaneaza. Pana acum, inainte de 2016, ei intrau de cele mai multe ori doar prezentand abonamentul, fara a le “taia” si bilet. Deci daca pe asta va bazati, n-ati prea crescut si nici n-aveati cum, ati marit toate tarifele, mult prea mult. De la 50 lei la 80 lei, nu e cam mult ?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dani

  Subscriu la ideea de a se face abonamente mai ales pt elevi, studenti, bugetari si pensionari….prefer sa viziteze muzeul multa lume decat sa iasa bine niste statistici care de fapt arata ca au scazut vizitatorii fiindca cei cu abonamente erau un public constatnt si cu frecventa mare…sunteti penibili cu preturile astea mari…muzeul e al tuturor sibienilor si ar fi bine sa ramana accesibil…daca mi vin musafiri in Sibiu si vreau sa-i duc in faimosul muzeu trebuie sa platim sume exorbitante de cateva ori pe an…ce vreti de fapt prin politica asta? Sa devina un muzeu al strainilor care-si permit taxele si al catorva vizitatori…

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ion

   Vi se pare mult 80 de le/an pentru o famile? sau 50 lei/an/persoana? Stiti ca este singura instituite din tara, care are pentru localnici si nu numai, varianta cu abonamentele?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact