X
cutremur-shutter

Cutremur cu magnitudinea 5,3 grade în zona  Vrancea

Actualizare: Pentru a doua oară, Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, miercuri, magnitudinea şi adâncimea cutremurului produs în zona Vrancea la ora 1.20. Iniţial, magnitudinea fusese stabilită la 5,2, apoi la 5,4, iar ulterior a fost fixată la 5,3, în timp ce adâncimea fusese inţial la 100 de kilometri, ulterior 97 de kilometri pentru ca apoi să fie rectificată la 98,9 kilometri, informeaază News.ro.

Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt Nereju, Paltin şi Valea Neagră. “A fost un cutremur intermediar. Nu a avut nicio replică, dar a avut două mişcări. De obicei, cutremurele intermediare nu dau replici”, au declarat reprezentanţii INFP pentru News.ro.

Știre inițială: Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineață, la ora 1:20, în zona seismică Vrancea, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a fost resimţit în Bucureşti şi în mai multe oraşe.

Conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul s-a produs la o distanță de 137 km nord de București, 54 km vest de Focșani și 18 km nord de Lopătari (județul Buzău), informează Agerpres.

Seismul s-a simțit cu precădere în sudul și estul României, dar și la Brașov, potrivit Digi24 TV.

Seismul s-a simțit și în Bulgaria și Republica Moldova, precizează CSEM, care dă o intensitate a mișcării seismice de 5,5 grade.

Cel mai important seism din acest an avusese loc pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, cu o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.

foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact