Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

O fetiță de un an a murit din cauza rujeolei

O fetiță de un an a murit din cauza rujeolei

O fetiţă de un an şi trei luni din judeţul Timiş a murit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă, aceasta nefiind vaccinată, a declarat joi, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu. Numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la nouă, dintre care cinci în judeţul Arad, două în Timiş şi câte unul în Dolj şi Bucureşti.

Fetiţa a fost internată iniţial la Secţia de boli infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, în urma complicaţiilor a fost mutată în secţia de Terapie Intensivă, iar în 18 decembrie a decedat, a precizat Valentin Popescu.

Fetiţa nu a putut fi vaccinată din cauza unor unor malformaţii congenitale, ea suferind mai multe intervenţii chirurgicale, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Dana Şpac

Institutul Cantacuzino a confirmat că fetiţa de un an şi trei luni a murit din cauza rujeolei, acesta fiind al nouălea caz înregistrat în acest an.

În acest an, până în 29 decembrie au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeolă în 33 de judeţe, dintre care nouă decese, trei fiind copii sub un an.

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Arad (462) Caraş-Severin (345), Timiş (296), Mureş (256), Bistriţa-Năsăud (129) şi Dolj (110), potrivit Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus