Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Jean Pădureanu a murit. Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa suferea de cancer

Jean Pădureanu a murit. Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa suferea de cancer

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, cel mai longeviv conducător de club din fotbalul românesc, supranumit ”Lordul”, a încetat din viaţă joi noaptea, la vârsta de 80 de ani, scrie news.ro

În ultima vreme, Pădureanu a fost internat la Secţia de Oncologie al Spitalului Judeţean Bistriţa, el suferind de un cancer generalizat, care s-a adăugat altor boli pe care le-a purtat pe picioare de-a lungul vremii: diabet, probleme cardiace, Alzheimer.

Recent, i-a fost detectat recent un cancer la ficat, iar boala s-a extins într-o metastază, era hrănit doar prin perfuzii, reuşea numai să bea apă, iar comunicarea cu cei din jur a devenit aproape imposibilă. Lui Pădureanu i s-a administrat în mod constant morfină pentru a-i mai atenua din dureri şi avea rare momente în care îi recunoştea totuşi pe cei din familie.

Jean Pădureanu s-a născut la 22 martie 1936 şi a fost cel mai longeviv conducător de club din România. Întreaga sa activitate în fotbal este legată de numele a două cluburi, Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa. A fost considerat unul dintre fondatorii "Cooperativei", un sistem de aranjare a meciurilor în prima divizie fotbalistică, prin care erau stabilite echipele care retrogradau, dar şi unele dintre cele de la vârful ierarhiei.  În lumea fotbalului a fost numit "Lordul" sau "Tata Jean", fiind considerat unul dintre fondatorii "Cooperativei" şi acuzat în mai multe rânduri în organizarea unor meciuri trucate, fără a putea fi dovedite vreodată.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus