X
atac-terorist-istyanbul-sursa-bbc

Atac terorist în primele 90 de minute ale lui 2017: 39 de morţi şi 69 de răniţi. Atacatorul este încă liber | Video

Actualizare Ultimul bilanţ al atacului armat comis în noaptea de Revelion într-un club din Istanbul în care se aflau câteva sute de oameni a ajuns la 39 de morţi, mulţi fiind cetăţeni străini, şi 69 de răniţi, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Conform sursei citate, până în prezent au fost identificate 21 din cele 39 de persoane care şi-au pierdut viaţa în urma atacului armat. Dintre acestea, 16 persoane sunt cetăţeni străini. Alţi 69 de oameni sunt răniţi şi spitalizaţi.

Au apărut și primele imagini de la locul atacului.

Ministrul turc de Interne a mai anunţat că atacatorul este căutat în continuare de forţele de ordine.

Presa turcă a difuzat şi primele imagini în care atacatorul este surprins de camerele de luat vederi din interiorul clubului.

atacator

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul de Externe, la solicitarea Digi24, NU sunt români printre victimele atacului.

Știre inițială

Într-un club din Istanbul în care peste 700 de persoane serbau trecerea în noul an, un individ înarmat cu o armă automată a ucis pe loc cel puțin 35 de persoane.

“Cel puţin 35 de persoane au fost ucise, iar alte 40 au fost rănite”, a declarat primarul oraşului Istanbul, Vasip Sahin, precizând că în “atacul terorist” a murit şi un agent de poliţie, relatează agenția de presă Mediafax.
Atacul a avut loc la o oră și jumătate după miezul nopții, în clubul de noapte Reina, situat în zona Ortakoy din Istanbul, mai precizează sursa citată. Potrivit acesteia, atacul terorist ”este opera organizaţiei teroriste Stat Islamic sau a insurgenţilor separatişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK)”.

“Un terorist cu o armă puternică a comis un atac brutal, a deschis focul spre oameni nevinovaţi care sărbătoreau venirea Noului An”, primarul din Istanbul, Vasip Sahin.

Sursa foto: BBC

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact