Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ministrul propus al Transporturilor: Nu promit niciun kilometru de autostradă

Ministrul propus al Transporturilor: Nu promit niciun kilometru de autostradă

Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, miercuri, că nu dorește să dea niciun termen pentru realizarea proiectelor actuale de autostrăzi și nu vrea să promită finalizarea niciunui kilometru de autostradă, transmite Agerpres.

"Avem un program de guvernare, etapizat, care va fi pus în aplicare, și rutier, și feroviar, și naval, și de aviație. Nu vreau să mă grăbesc să dau un termen acum, pentru că trebuie revizuită și legislația în domeniul achizițiilor publice privind infrastructurile mari. Trebuie schimbat pentru că sunt proceduri foarte grele și sunt multe lucruri care trebuie modificate în legislație", a susținut el.

Întrebat de reporteri câți kilometri de autostradă promite, în condițiile în care anul trecut nu s-a inaugurat niciun kilometru, el a răspuns: "Nu promit niciun kilometru de autostradă. Sunt loturile avansate, le cunoașteți, și Sebeș — Turda și Lugoj — Deva sunt loturi avansate și lucrăm".

Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament, cu 37 de voturi pentru, 13 voturi împotrivă și o abținere.

"Una dintre problemele majore din domeniul Transporturilor este lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate. Avem, la ora actuală, mai puțin de 700 km de autostradă și mai puțin de 150 km de autostradă în construcție. Transportul feroviar este și el într-o degradare accentuată. În cazul transportului maritim și transportului fluvial, acestea au rămas încă exploatate sub posibilități", a menționat Răzvan Cuc.

Acesta a menționat că Masteplanul de transport va intra la vot în Parlament în primul trimestru al acestui an, iar în ceea ce privește autostrada Pitești — Sibiu, "trebuie finalizate studiile aferente" pentru a continua proiectul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1585

Comentarii

8 comentarii

Dani

Acum 7 ani

Un om sincer! Trebuie sa respectam asta!
Raspunde

M

Acum 7 ani

habar n-are ce pastoreste...de ex avem 732,95 km de autostrada in exploatare,dupa cum se vede mai jos,iar el spune ca sunt sub 700.. nu ti-ai facut temele...stai jos ...nota 2 A1: Bucuresti-Pitesti 109,66 km (include Pitesti bypass) A1: Sibiu-Sebes-Orastie-Simeria-Deva 132,43 km A1: Dumbrava-Timisoara-Arad-Nadlac 145,97 km A2: Bucuresti-Cernavoda-Medgidia-Constanta 203,00 km A3: Bucuresti/DNCB-Ploiesti 56,29 km A3: Campia Turzii-Gilau (Cluj vest) 52,00 km A4: Constanta bypass 22,20 km A6: A1-Centura Lugoj 11,40 km
Raspunde

Debandada

Acum 7 ani

Nu a inteles scrisul lui Drahnea pe de fituica aia de pe care a citit.....
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

Hai sa tragem tare sa finalizam cei aprox 50 KM lipsa din A1 sa ne unuim cu vechea capitala, Wiena si inchidem granitele pe carpati! Atragem "imigrantii" din Tara Romaneasca si Moldova (doar pe cei ce merita!) si declaram Tara Romaneasca si Moldova PSD-Dragnea land!
Raspunde

SB 70 RMV

Acum 7 ani

Unde semnez? :)
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Dupa un timp de aproape un secol de balcanizare, Viena nu cred ca mai are vre-un interes. Poate la Stambul?
Raspunde

sib

Acum 7 ani

asta sigur va trasa pe cer multe culoare aeriene. sigur dupa ce pleaca asta de la transporturi, vom avea zeci de mii de km de culoare aeriene si navale. sa-l vezi cum niveleaza el apa cu mana lui ca sa nu se clatine barca lui dragnea....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus