Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

S-a depășit capacitatea de internare la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Spitalizarea părinților alături de copii, limitată

S-a depășit capacitatea de internare la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Spitalizarea părinților alături de copii, limitată

Reprezentanţii Spitalului de Pediatrie din Sibiu au anunţat, în această dimineaţă, că s-a depăşit capacitatea de internare în Clinicile de Pediatrie din Sibiu.  Astfel, în contextual epidemiologic actual, de creştere semnificativă a numărului de pacienţi cu afecţiuni respiratorii (ARI, SARI, gripă) şi a posibilei evoluţii explozive a fenomenului, în perioada următoare, activitatea în spital se va  desfăşura  cu dificultate.

“În data de 05.01.2017 erau internaţi 96 de copii pe 79 de locuri disponibile şi 64 de însoţitori în contextul în care în întreg spitalul sunt 40 de paturi destinate acestora din urmă. Din acest motiv efortul personalului este excesiv. Regretăm neajunsurile produse de contextul epidemiologic existent concomitent cu depăşirea semnificativă a facilităţilor de cazare de care dispunem şi vă aducem la cunoştinţă că suntem în situaţia de a impune condiţii limitative pentru internarea aparţinătorilor în vederea stăpânirii din punct de vedere epidemiologic a fenomenului şi a prevenirii riscurilor răspândirii acestor infecţii în comunitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Spitalului de Pediatrie.

Pentru a putea controla fenomenul, Conducerea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a luat următoarele măsuri cu caracter temporar:
  1. Relocarea unor paturi din alte secţii ale spitalului pentru Clinicile de Pediatrie
  2. Redistribuirea personalului în vederea asigurării îngrijirii pacienţilor
  3. Se are în vedere solicitarea în cazul extrem a avizului Direcţiei de Sănătate Publică pentru comasarea secţiilor cu profil chirurgical, cu asigurarea urgenţelor, în vederea disponibilizării unui număr suplimentar de saloane.
  4. Internarea aparţinătorilor se va face ţinând cont de următoarele priorităţi: mame care alăptează, mamele copiilor cu vârstă sub 3 ani, mamele copiilor cu dizabilități.
Pentru rezolvarea cu solicitudine a posibilelor probleme ce pot apare în acest context se pot trimite solicitări  pe adresa de e-mail a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu: [email protected]  şi telefonic la numărul 0269 217810.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

sibian100%

Acum 7 ani

Lasa ca cele mai fericite sunt asistentele care baga mai multa spaga in buzunare.
Raspunde

Sorina

Acum 7 ani

Tocmai am fost externati de la pediatrie si nimeni nu a vrut sa ia nimic.2 asistente la 60 de copii,abia faceau fata.Deci nu mai acuzati.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

petre

Acum 7 ani

sibian100% - un prost
Raspunde

Vlad

Acum 7 ani

Si tu un oltean ?
Raspunde

sibian100%

Acum 7 ani

Bine ca esti ti destept.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus