Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

FOTO VIDEO Pârtie de schi nouă, la trei ore de Sibiu. S-a deschis  Ski Resort Transalpina

FOTO VIDEO Pârtie de schi nouă, la trei ore de Sibiu. S-a deschis  Ski Resort Transalpina

Pârtia de la Vidra, de pe șoseaua Transalpina, a fost deschisă la sfârșitul acestei săptămâni. Cea mai nou deschisă pârtie din România, Schi Resort Transalpina, a avut peste 3.000 de turiști, încă din prima zi de funcționare, iar administratorii se așteaptă la același volum de clienți în în următoarele zile. Aceștia promit că au amenajat traseul ca la carte, așa încât complexul să fie singurul din țară deschis chiar și în luna mai.

img_4314

Pârtia principală de pe Transalpina are aproape 2,5 kilometri lungime și este de nivel roșu. Telegondola care îi urcă pe turiști la 1.800 de metri altitudine are o capacitate de 2.800 de persoane pe oră.  ”Am urmărit cu mare interes, cu mare interes și cu speranță, pentru că au tras tare mult de timp, până au deschis pârtia asta. Condițiile de schi au fost foarte bune, astăzi. Stratul de zăpadă, pe pârtie, are 80 de centimetri, iar în următoarele zile se anunță noi ninsori”, spune un schior venit aici tocmai din Pitești.

img_4309

Complexul are și o pârtie pentru începători, iar apres ski-ul aflat între cele două trasee este aproape întotdeauna plin. Turiștii se plâng de un singur lucru: complexul, deschis pentru al cincilea an consecutiv, se află departe de orice oraș principal, iar spațiile de cazare sunt foarte puține și la distanță de peste 30 de kilometri.

Administratorii pârtiei susțin că au deschis mai târziu, dar vor recupera pe parcurs. Aici se va putea schia și primăvara.  ”Alte stațiuni au deschis, într-adevăr, încă din decembrie. Motivul nostru principal a fost crearea acelui pat de gheață, care formează baza pârtiei. În acest moment, considerăm că acest pat este consistent și poate să susțină pârtia, până în mai. Așadar, noi vom schia și în mai”, susține Ramona Fodor, director de marketing al pârtiei.

img_4304

Skipassul pentru o zi întreagă costă 85 de lei de persoană.

În urmă cu patru ani, în zona pârtiei funcționau două cabane cu un număr de 25 de locuri, la 5 km distanță de micro-stațiunea Obârșia Lotrului. Deși anul trecut primarul comunei Voineasa, Gheorghe Stanciu, anunța un adevărat ”boom” imobiliar, anul trecut nu s-a construit mare lucru. "9 investitori au depus actele, vorbim de un mare lanț hotelier, alte mici moteluri și pensiuni, numai acum la începutul anului. Acestea vor fi ridicate la baza pârtiei majoritatea lor. Anul 2016 este boom-ul investițional. Nu pot spune acum dacă faptul că la finele anului 2015 Guvernul a achitat majoritatea arieratelor acestui domeniu schiabil a fost un stimulent că aici este viitor, dar se prea poate să fie una din cauze. În rest, cauzele sunt peste tot împrejur, natură, munte, lac, pârtie. Austria noastră”, spune primarul din Voineasa, în februarie 2016, citat de Agerpres.

img_4312

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiții guvernamentale de 35 de milioane de euro. La sfârșitul anului 2015, Guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localității Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat — parcarea supraetajată de 400 de locuri și accesul spre baza pârtiei, să fie achitate la o dată ulterioară.

Domeniul se află în stațiunea Voineasa, în zona Obârșia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de km de Râmnicu Vâlcea.

https://youtu.be/k3RnwDdi_RQ

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Ana

Acum 7 ani

Faaain
Raspunde

văraticul

Acum 7 ani

Mi-e perfect perpendicular! Nu-mi place iarna! bine că mai câștigă cineva bani de pe urma „împătimiților sporturilor de iarnă”!
Raspunde

Corina Claudia

Acum 7 ani

Pentru cazare va recomand Pensiunea Alpina Malaia. Calitate, restaurant, skibus, preturi rezonabile. (investitorul este sibian)
Raspunde

politrucul

Acum 7 ani

Dacă-i sibian înseamnă că prețurile nu-s chiar mici... poate pt. buzunarul matale or fi rezonabile!
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

Asta e al patrulea sezon de cand e deschisa partia... Nu e nimeni in redactie amator de schi? Ce-ar fi sa scrieti si despre incompetenta Primariei Sibiu, care nu e in stare sa dezvolta Paltinisul, ca sa nu mai batem drumul pana acolo sau la Brasov, cu muntele langa noi...
Raspunde

Daniel

Acum 7 ani

La Sibiu niște hoți din PSD au pus mana pe pârtia Onești, iar alții nu au loc de ei...
Raspunde

Primarita de doi lei

Acum 7 ani

Vaaaai! Dar cum sa scrie Turnul Sfatului despre incompetenta primaritei? Nu e mai simplu sa fie prietenosi sa mai prinda si ei o publicitate, o finantare ceva? Lasa-le naibii de probleme de dezapezire, colectare selectiva, trafic sau faptul ca orasul arata tot mai mult ca un santier! Primarita nu trebuie criticata, ba chiar trebuie laudata! Cat despre partie.... a durat ceva timp sa aflati si voi de Transalpina!! Sau la Turnul Sfatului nu exista conditia de noutate a stirii??
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Radu

Acum 7 ani

K.Samuel, primarul nostru se da cu bicicleta, cu chiriac si cu dragoman. Acolo sunt banii dumneatale.
Raspunde

Daria

Acum 7 ani

Poiana brasov nr. 1....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vizante

Acum 7 ani

Johannis, Dragoman, Niculescu, Gradinar si Chiriac, sunt cancerul administratiei sibiene. Prin acesti oameni s-a furat "controlat" din Bugetul Local Sibiu; Dirijorul a fost Marele Mut...
Raspunde

Ca la noi

Acum 7 ani

Drumul ...drumul domnilor cum este ? Tot de pe vreamea răposatului ,pardon așa este marea diferență e ca sunt si cratere se se vad de pe luna ....noroc cu iarna ca le plombeaza cu gheata si zăpadă .Daca nu ar fi natura ticăloșii ăștia după ce au preluat puterea prin Lovitura de stat '89 ar fi în stare de orice numai drumuri ,turism si economie sa nu avem ...numai buni de sclavie
Raspunde

siby

Acum 7 ani

Pai de ce crezi ca avem nevoie de 3 ore pentru un drum de 140 km? Si asta daca ai noroc si nu mai cad niste stanci pe Valea Oltului, sau daca nu se produce vreun accident.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus