X
protest ciorbea foto cristina-ciorbea2

Proteste în frig la Cluj și București. Se cere demisia lui Victor Ciorbea | video

Peste 800 de oameni au ieșit în stradă la Cluj pentru a cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, după ce acesta a atacat la Curtea Constituţională Legea 90/2001. Alte 200 de persoane au cerut același lucru și la București.

”Cred că e de datoria noastră, a cetăţenilor, să atragem atenţia ori de câte ori are loc un derapaj, au loc atacuri la adresa statului de drept. Ne adresăm întregii clase politice: societatea civilă nu tolerează niciun derapaj de la respectarea legilor şi o să ieşim în stradă ori de câte ori e nevoie să le taxăm abuzurile”, a spus unul dintre participanţi pentru news.ro.

Oamenii purtat pancarte pe care erau scrise mesaje precum: ”Victor Ciorbea, Avocatul Poporului? Nu! Trădătorul poporului!”, ”Victor Ciorbea eşti demis de 140.000 de cetăţeni” sau ”Cu aşa un avocat poporul riscă o condamnare”.

La București, cei care au ieșit în stradă au strigat “Jos Ciorbea!”, “Avocatul hoţilor şi al mafioţilor!”, “Demisia!”, iar pe lângă pancarte, au avut și lopeţi cu care au făcut pârtie pe trotuarele din Piaţa Universităţii.

“Am ieşit în stradă, deşi nu e vremea tocmai caldă, pentru că domnul Ciorbea şi cei care îl susţin trebuie să ştie că este un politruc, că şi-a slujit destul stăpânii lui politici şi că Avocatul poporului este o instituţie care trebuie să protejeze cetăţeanul de rând. Dragnea are majoritatea parlamentară la degetul lui să schimbe legi. (…) Domnul Ciorbea trebuie să plece şi cei care l-au pus să numească un avocat care să reprezinte poporul. (…) Ar fi normal să fie un om cu o largă susţinere populară şi parlamentară, nu o persoană care este avocatul unei majorităţi anume”, spune Cristian Şoimaru, pentru Mediafax.

O petiţie online prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a fost iniţiată la sfârşitul săptămânii trecute. Petiţia, intitulată “Victor Ciorbea, eşti concediat”, fusese semnată, până miercuri seară, de circa 143.000 de persoane.

Foto: Cristina Radu| news.ro

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    felicitari

    Felicitari TS pentru ca ati publicat o astfel de stire! Alte publicatii si televiziuni nu au avut curajul sa o faca, probabil ptr. a nu deranja noua putere!

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • National
  • Contact