X
Radu Vancu ULBS international week (33)

Radu Vancu și-a dat demisia de la Revista Transilvania. Reacția președintelui CJ, Daniela Cîmpean

”Aș mai fi rămas încă două decenii aici. Dar atmosfera s-a tot înrăutățit, iar acum a ajuns să mi se pretindă condică zilnică de prezență”, spune poetul Radu Vancu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, anunțând demisia sa de la Revista Transilvania. ”O fac cu părere de rău, am lucrat aici din 2000 până în 2017. Și am făcut lucruri de care sunt mândru: am făcut din revistă unul dintre cele mai bine cotate academic lunare naționale; am pornit revista „Zona nouă”, una dintre cele mai vii publicații de poezie extrem contemporană de la noi; am construit patru ediții ale unui festival internațional de poezie la standardele occidentale cele mai profi; am făcut cincisprezece ediții ale colocviilor revistei; plus evenimente literare de tot felul, le-am pierdut numărul”, scrie Radu Vancu.

Președinta Consiliului Județean Daniela Cîmpean regretă gestul făcut de Radu Vancu și consideră că plecarea lui e o pierdere mare pentru revistă. ”Acum aflu de această situație. Îmi pare rău, pentru că Radu Vancu și-a înaintat demisia. Plusul de valoare pe care îl aducea el ca om de cultură în această instituție era extrem de important. Voi cere o informare directorului Bibliotecii ASTRA, Silviu Borș, pentru a afla exact ce se întâmplă”, a declarat Daniela Cîmpean pentru Turnul Sfatului.

Motivul invocat de Radu Vancu este impunerea unei condici de prezență în cadrul insittuției. ”E aiuritor să ceri unui redactor de revistă culturală lunară să semneze zilnic condica de prezență – poate confirma orice alt redactor, de la orice altă revistă culturală din țară. Nici un director & nici un contabil-șef nu mi-a cerut chestia asta aberantă – până acum.

Și nici n-o să mă închidă. Așa că am plecat. Cu strângere de inimă, cu nostalgie, cu convingerea că am făcut tot ce puteam mai bine”, a mai scrie Radu Vancu.

Întreaga postare o puteți vedea aici

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

16 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Huniade

  Pai ce vroiai ma, sa umfli banii si prestigiul de sef al revistei de-a moaca. Ho, ca nu esti buricu pamantului, nici scriitor, nici filolog, nici… nimic. Guraliv, limbut, om care se baga singur in seama, ba legandu-se de Manolescu, ba de Cartarescu, ba de Iohannis… Acu ai vrea sa vina presedinta CJ sa se roage de tine, de marele telectual… hai dom sef, linge unde-ai scuipat, te rigam noi, politrucii.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cioran emil

  no ce gandesti…. inca asa ceva nam mai auzit sa iti dai demisia ca iti cere condica semnata ! meri sa nu mai auzim de tine ca suntem satui de artisti la sibiu d eni acru sufeltu

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Huniade

   Din 2 se facura 4! Minte la tine ca la oaie. Cei 4 evanghelisti sunt 3, dintre care va spui 2: Matei! Ufff… logica… altfel, prof.dr.docent…

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  badea gheorghe

  Și-o fi dat demisia pt. că a primit ceva mai gras. Sau ca să fie băgat în seamă! Ce mare scofală era să dea cu plaivasul într-un registru între 2 beri?! Dar, Varga, Varga când își dă demisia?

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  George

  Radu Vancu este un om de litere care a adus multa plus valoare revistei. Un redactor nu este echivalentul unui muncitor care face numar de piese pe unitate de timp. Rezultatele unui redactor si munca lui se cuantifica altfel. Asa ca hai sa nu mai lasam toti neica nimeni sa isi bata joc de un om de valoare. In ceea ce priveste conducerea Bibliotecii Astra, aceasta este submediocra. O mare lipsa de viziune si profesionalism. Sper ca cineva sa il convinga pe Radu sa revina asupra deciziei.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   AP

   Tipic romanesc, pupat piata endependentzi, v. comentariul nr. 1: “Acu ai vrea sa vina presedinta CJ sa se roage de tine, de marele telectual… hai dom sef, linge unde-ai scuipat, te rugam noi, politrucii.” Penibil, ridicol…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Dragos

   Serios? Și asta înseamnă încălcarea legii? Adică ai un contract de muncă unde îți asumi 8 ore prezenta la locul de munca, dar tu ești ditamai specialistul și pt tine nu se aplica legea! Dar ceilalți din biblioteca? Sau din alte instituții de cultură? Cu ce e mai presus un redactor de revista fata de un bibliotecar de colecție de carte veche?

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabriela

  LV

  “Editat de Asociația de Bun Gust” – nu stiu ce reprezinta pentru redactie acest motto, atata vreme cat permiteti postarea unor comentarii (vezi Stela) lipsite de bun simt si decenta, nu va face onoare!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact