Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Cum a furat un român diamante în valoare de 5 milioane de euro

Cum a furat un român diamante în valoare de 5 milioane de euro

Românul care este acuzat că a furat mai multe diamante şi inele placate cu diamante dintr-o bijuterie elveţiană din Paris, s-a prezentat ca fiind gemolog şi a cerut să examineze piesele, însă a returnat o cutie asemănătoare şi a plecat cu bijuteriile în valoare de cinci milioane de euro, se arată într-un comunicat DIICOT.

În 30 decembrie, inculpatul P. G. a pătruns, după o prealabilă programare, în showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog, sub numele de “Mizrahi” şi părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziționării.

Vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a remis lui P. G. bunurile spre examinare, puse într-o cutie, iar acesta din urmă, după o presupusă examinare i-a restituit acstuia o altă cutie, asemănătoare, substituind cutia originală.

P.G. nu s-a arătat interesat apoi de cumpărarea produselor şi a plecat, având asupra sa bunurile în valoare cumulată de 5,2 milioane de euro, lui P.G. revenindu-i un inel şi unul dintre cele două diamante brute, iar restul bijuteriilor revenind, conform înţelegerii, altor doi cetăţeni sârbi, care au fost complici.

P. G. a vândut apoi în afara teritoriului ţării diamantul unor cetăţeni din Israel, iar cu inelul a intrat pe teritoriul României. Pentru comercializarea inelului cu diamant, P.G. a intrat în contact cu doi cetățeni belgieni și unul israelian, fără ca tranzacția să se realizeze.

În 13 ianuarie procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare pe raza municipiului București, ocazie cu care a fost recuperat unul dintre inelele sustrase.

În 14 ianuarie, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de un alt inculpat a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. De asemenea, față de încă alţi şase suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunii de tăinuire.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus