X
panou electoral, afise, alegeri afisaj electoral (3)

Primul decont al campaniei la politicieni: FDGR-ului i-au fost tăiate jumătate din cheltuieli

Nu e așa simplu să justifici, în limitele legii, sumele cheltuite ca politician. Asta este concluzia deconturilor finalizate de Autoritatea Electorală Permanentă pentru cheltuielile alegerilor locale de anul trecut. Spre exemplu, partidului Monicăi Macovei nu i-a mai fost decontat niciun leu, iar FDGR-ului i-au mai fost rambursate doar jumătate din sumele trecute în decontul campaniei electorale din primăvara lui 2016.

De anul trecut, campaniile electorale ale partidelor sunt plătite din bugetul de stat. Adică, la final de campanie, partidele care au fost alese depun un decont la Autoritatea Electorală Permanentă, documente pe urma cărora să le fie rambursate cheltuielile cu campania. Primele astfel de deconturi s-au finalizat recent și deloc fericit pentru partide, care s-au trezit că au cheltuieli respinse de AEP. Potrivit celor de la Digi 24, care citează un raport al AEP, partidului Monicăi Macovei – M10 – i-au fost respinse de la decont toate cheltuielile solicitate spre rambursare (aproximativ 150.000 de lei).

Bottesch: nu au fost destul de atenți

Pentru alegerile locale din 2016 – în cadrul cărora, cel mai mare succes a fost câștigarea, în continuare, a Primăriei Sibiu – Forumul Democrat al Germanilor din România a solicitat rambursarea a 259.000 de lei, susțin cei de la Digi24. În urma analizării documentelor, AEP a respins ca neconforme documentele justificative pentru jumătate din sumele cheltuite. Vicepreședintele FDGR, Martin Bottesch, a declarat pentru televiziunea citată că una din posibilele explicații ale acestei situații este legată de ”noutatea” sistemului. ”Au fost unele documente necomplete sau au fost unele date trecute eronat. A fost într-adevăr prima dată şi poate şi de asta nu au fost toţi destul de atenţi cum au întocmit documentele”, a declarat Bottesch pentru Digi24.

În total, pentru campania alegerilor locale din 2016, partidelor din România le-au fost respinse de la rambursare cheltuieli de aproximativ trei milioane de lei.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gigi contra

  Nu le poți avea pe toate! și la primărie, și cu bani! Nota DE PLATĂ VINE mai devreme sau mai târziu… Probabil doamnelor de la Forum nu li se vor deconta coaforul și tratamentele cosmetice!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact