restaurant enzo (3)

Restaurant Enzo. Excelent datorită concurenței. Dar ce naiba îi lipsește?

Am fost ultima oară aici în 2015 și am vrut să aflăm ce s-a mai schimbat între timp. Atunci ne-a șocat meniul realizat complet în limba italiană. Acum și-au revenit. Ne-a bucurat foarte mult atmosfera și mai ales mâncarea. Acum…

E un restaurant italian, asta e clar. Afli asta când îi auzi numele. Când intri pe ușă, te întâmpină muzica de la San Remo, din anii 80 (nu că ar fi ceva rău în asta). Te așezi la masă, ai în față individuale din hârtie, cu imagini cu spahetti. Deschizi meniul, ce să-ți și iei altceva, când deja subconștientul tău a fost subjugat? Evident, lasagna.

Restaurantul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 21 te întâmpină într-o atmsosferă curată, așezată, frumos decorată, ambientalo-acustic corectă, așa cum am zis mai sus. Dar totuși, parcă îi lipsește ceva. Nu știu ce, pentru că altfel aș fi zis.

Nu era ocupată decât o singură masă iar chelnerul și barmanița erau într-o stare de plictiseală relaxată. Adică nici în halul să se urce pe pereți. Din acest motiv, servirea a fost ireproșabilă. Și-au omorât plictisul cu noi.

Am început cu o farfurie cu bruschete. Nicio masă fără bruschete. Au venit repede și sunt făcute corespunzător. Dar nu senzațional. Roșia, roșie, usturoiul, usturoi, rucola. Feliile de pâine prăjită sunt și ele respectabile, spre deosebire de alte restaurante din Sibiu.

restaurant enzo (1)

Fiind într-un restaurant cu specific italian am încercat apoi o lasagna. Frumoasă, aburindă, în vas termic, așa cum (sper) a fost gătită. Înoată într-un sos îmbietor, totuși nu de culoarea intensă pe care ar trebui să o aibă un bolognese autentic. De mirosit, miroase excelent, așa că iau cu încredere. Furculița se duce ușor prin compoziție, semn că pastele au fost gătite mult mai mult decât al dente. Mie, dezbaterea asta cu pastele gătite așa și pe dincolo mi se pare același lucru ca și gătitul cărnii. N-oi fi eu specialist, dar e o chestiune de gusturi. Poți fi tu chef de 13 stele Michelin, dacă îmi aduci o vită în semi-sânge, n-o mănânc, chit că tu îmi spui că “așa se gătește corect”. Iar mie, lasagna îmi place extra-fiartă. Așa că mi-a plăcut textura.

restaurant enzo (2)

Mi-a plăcut și gustul destul de intens de roșii, dar am un minus de dat la carne. Ca (aproape) peste tot în restaurantele noastre, bucătarii se zgârcesc, la sosul bolognese, atunci când pun carnea. Între straturile de peste ar fi fost ceva, așa, de gust. Sosul în care se scălda restul compoziției era, însă, o invenție nemaiîntâlnită până acum. Fără carne, dar consistent. Bun la gust, acrișor, se completa bine cu bechamelul. Dar totuși, nu strica un pic mai multă carne.

Mușchiuleț de porc cu sos curry și coniac cu ratatouille a fost ultima comandă de la masa ocupată de noi. Carnea a fost delicioasă. Perfect făcută, bine aromatizată. Ideală. Aș fi mâncat zile întregi. Ratatouille în schimb mi s-a părut, cu toată sinceritatea o prostie. Într-adevăr, am avut acolo vinete, dovlecei, ardei gras. Dar mi s-a părut total deficitar la capitolul sos. Mi s-a părut un amalgam de legume neunite de un sos consistent. N-am simțit deloc sosul de roșii, usturoi… Am mâncat de fapt un set de legume la grătar cu două bucăți de carne foarte bine preparate.

Față de ce am scris aici, am mai consumat două sticle de apă plată și am plătit pentru tot 72 de lei. Bruschetele – 10 lei, lasagna – 24 lei și mușchiulețul de porc – 28 de lei.

Pentru un Nicolae Bălcescu plin cu ”restaurante” de genul The Gallery, Enzo e o binecuvântare. Dar ce ne-a lipsit de la masă a fost o atmosferă primitoare de restaurant italian. Cu arome, cu oameni primitori, bucuroși de oaspeți, eventual cu ceva apă fierbinte în calorifere. Ai impresia că la Enzo lipsește doar sufletul.

7 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Cucurigu

    Ca fost client Gallery:
    Am fost servit de niște aroganți, cocalari, hiper-pigmentați și cu probleme de atitudine. Am auzit din partea lor o glumă extrem de proastă cu privire la o domnișoară (desigur limbaj de manelist obsedat sexual).

    Altă dată când m-am hotărât să merg s-au adresat fără nici un profesionalism…de ziceai că am f***t împreună. Fac fețe și pufăie.

    Altă dată, când am zis că e ultima șansă pe care o mai dau localului deoarece am servit în trecut specialitatea bucătarului și a fost delicioasă, am avut neplăcerea să văd că au avut clienți (Liceeni după discuțiile lor) care vorbeau foarte tare, râdeau foarte tare și foloseau un cuvinte foarte urâte (Nimeni nu le-a zis nimic).

    Aaaaltă dată când am zis că totuși nu e așa zilnic și mna….am mers și cu niște prieteni ca să servim ceva bun (fiindcă au o mâncare foarte bună – nu toată dar dacă știi să alegi mănânci super bine), ce să vezi… Ospătarul își bătea joc de noi…. Ne-am așezat la masă, i-am făcut semne nenumărte, au venit alți clienți…. în principiu a servit pe toată lumea (inclusiv cei veniti după noi) iar noi eram invizibili pentru el….după ce am stat aproape o oră fără să ne aducă nici măcar meniul am plecat și am decis că acolo nu mai doresc să merg.

    Oricum, astea s-au întâmplat la intervale de câteva luni între ele și am constatat că patronul trebuie să facă niște eforturi să îmbunătățească servirea și angajații și modul de operare și probabil propriul său mod de a aborda lucrurile. Poate e un om bun dânsul și poate nici nu știe ce fac angajații lui care îi sabotează astfel afacerea… Mai mult control pe ei și să ceară feedback de la clientelă. :)

    Nu spun categoric că toți au fost așa. La un momendat a fost cineva foarte în regulă la servire și ne-a făcut să ne simțim foarte bine! Dar de prea multe ori s-a întâmplat contrariul…

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Maria de la Santa Cruz Rosalina Agnelia Rodriguez Cuellar Rene

      Cucurigu, Gallery, ca si Bufnita (parca acelasi patron) sunt locatii cunoscute pentru mers cu amanta, daca stii ce vreau sa spun. Chiar mai mult de atat ! Deci nu te astepta la praf sters, plasma dreapta pe perete si profesionalism.

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    e-manuela

    Buna! Nenea, atunci cand ceva îți displace, de obligat, nu te obliga nimeni sa faci nimic contrar propriilor convingeri dar tu, totuși,o faci, se cheamă cumva ca ești masochist?….

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    grup de turisti

    legat de the gallery intrati pe pagina lor de facebook si sa vedeti la impresile negative scrise de clienti cum apare seful de sala si comenteaza aratand degetul mijlociu. asta spune multe despre aceasta locatie. draga sef de sala uite ca iti las si eu un calduros _|_

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Maria de la Santa Cruz Rosalina Agnelia Rodriguez Cuellar Rene

    Balcescu e bulevard ? :) Retorica asta ! Sau e gasse/strasse ?!
    La o anume locatie dintr-o piata, mai mica, pe la no 30, baga la greu carne in bolognese, deci nu chiar (”aproape”) peste tot e faza.

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact