Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

FITS 2017 este despre iubire. „Suntem într-o perioadă a lumii plină de tulburări, plină de dușmănii”

FITS 2017 este despre iubire. „Suntem într-o perioadă a lumii plină de tulburări, plină de dușmănii”

Zeci de spectacole și nume extraordinare din toate colțurile lumii. Așa se arată ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Iubirea va fi tema sub care se va desfășura a 24-a ediție a festivalului, ce va avea loc între 9 și 18 iunie.

Cel mai important festival al artelor spectacolului din România și totodată al treilea din Europa, FITS, reușește să adune în fiecare an unii dintre cei mai valoroși artiști naționali și internaționali.

„Programul pentru festival este aproape gata”

Ediția din 2017 promite nume importante și spectacole de neuitat, toate sub tema iubirii. Constantin Chiriac, președintele festivalului speră să pună biletele în vânare încă din luna aprilie.

„Suntem într-o perioadă a lumii plină de tulburări, plină de dușmănii de agresiuni, de terori, de migrații, de nenorociri. Și atunci, am considerat important să readucem în discuție ce înseamnă iubirea sub toate aspectele. Avem nevoie mai mult ca oricând de acest sentiment. Programul pentru festival este aproape gata, iar biletele le vom pune în vânzare mai devreme decât anul trecut. Vrem ca toți iubitorii de frumos, să poată să își rezerve un loc, să se poată bucura de această ofertă uriașă pe care o avem. Vor fi nume extraordinare, din toate țările lumii care vor veni cu spectacole la Sibiu”, spune președintele FITS, Constantin Chiriac.

Se caută voluntari la FITS

Pe lângă echipa TNRS și a profesorilor și studenților de la ULBS, din organizarea festivalului au făcut parte și voluntarii străini, un grup format din 21 de tineri din Japonia, Bulgaria, Coreea de Sud și Republica Moldova. Înscrierile programul de voluntariat continuă până la data de 1 februarie 2017. Așadar, cei interesați mai au două săptămâni în care pot afla mai multe informații despre Departamentele FITS și pot anunța că doresc să se implice completând formularul prezent pe pagina Programului de Voluntariat .

„Coordonatorii Programului de Voluntariat se ocupă de selecția și pregătirea voluntarilor, înainte de începerea festivalului. Seriozitatea și implicarea sunt răsplătite la final – conform Legii 78 din 2014, certificatul de voluntar constituie experiență profesională, iar acest certificat îi poate ajuta pe voluntari pe viitor, fie pentru a accesa o facultate din afara țării, fie la angajare, alături de experiența propriu-zisă”, explică reprezentanții FITS. Mai mult decât atât, din acest an, „vom dezvolta un program de voluntariat cu viitoarele Capitale Culturale Europene desemnate până în anul 2021 și cu țările care beneficiază de programul european Erasmus+, așa că cei implicați au șansa să cunoască voluntari internaționali din și mai multe țări”, adaugă reprezentanții FITS.

Peste 300 de participanți prin Bursa de spectacole 

Odată cu festivalul are loc și Bursa de spectacole care reunește anual, peste 300 de participanți din întreaga lume, de la agenții de impresariat artistic și ONG-uri, până la instituții de stat și companii independente. Acestea se întâlnesc la Sibiu pentru a stabili conexiuni în vederea realizării unor posibile parteneriate viitoare. Evenimentul are loc în fiecare vară, din a patra și până în penultima zi a Festivalului, anul acest având loc între 12 și 17 iunie. Din agenda FITS fac parte și conferințele speciale ce au loc pe durata întregului an. Vineri, 3 februarie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, Constantin Chiriac va fi în dialog cu artistul Dan Perjovschi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

TIFF 2017

Acum 7 ani

Țara arde, baba se chiaptănă! Parcă de saltimbancii lui Chiriac și de pederaști lor ne e nouă acum! Ne mai lăsați cu aiurelile?!
Raspunde

Tiberiu Tant

Acum 7 ani

Chiriac, HOTUL LUI JOHANNIS, aduce la Sibiu, spectacole abstracte, dintre cele mai ieftine. Doar el le preamareste, doar in mintea lui bolnava aceste pseudo-spectacole au valoare. Este un mod pe cat de jegos pe atat de ingenios, de-a deturna banii Bugetului Local.
Raspunde

Maria de la Santa Cruz Rosalina Agnelia Rodriguez Cuellar Rene

Acum 7 ani

Super, asa creez si eu un festival. Festivalul Tenisului cu Broaste, ar fi fain. Asa ceva nu avem.
Raspunde

Alin Voina

Acum 7 ani

Articoul mai sus publicat nu apartine in niciun caz domnului prof.dr.ing. Tiberiu Tint din maim ulte motive, dintre care amintim: 1. numele "Tant" nu este acelasi cu al domnului "Tint" 2. domnul Tint este unul dintre sibienii care apreciaza mult festivalul international de teatru organizat la Sibiu, iar institutional si personal are o relatie buna cu Teatrul Radu Stanca/ Prof.dr. Constantin Chiriac. Pe aceasta cale, rugam insistent ca organele abilitate/indreptatite/imputernicite sa verifice cine a scris jegosul (citat din articolul de mai sus) articol. Il felicitam pe domnul Chiriac pentru numele creat Sibiului in cultura si arta. Asistent manager, Alin Voina
Raspunde

coco

Acum 7 ani

Voi credeti ca turistii vin numai sa admire muzeele si manance ? Vin sa vada si festivaluri . Sa nu uitam Sibiul traieste din turism .
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, ai perfecta dreptate! Uite, eu de exemplu, am vazut miercuri seara in Piata Mare un grup de turisti din Teleorman, cred erau cam 3-4 autocare si numai ei stiau ce canta...Si, daca ma gandesc bine, si ieri seara, erau tot acolo...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus