Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Aproape 100 de concurenți în competițiile 4XCross la Arena Platoș Păltiniș

Aproape 100 de concurenți în competițiile 4XCross la Arena Platoș Păltiniș

Unii dintre cei mai experimentați sportivi în sporturile de iarnă au poposit în weekend la Arena Platoș Păltiniș pentru două dintre cele mai spectaculoase concursuri ale sezonului.

Sâmbătă a fost ziua schiorilor și boarderilor, care au avut în față un traseu pregătit de echipa Arena Platoș împreună cu unul dintre cei mai buni schiori din țară, Alexandru Barbu. Concursul de ski și snowboard 4 cross s-a desfășurat în fun-park-ul complexului, amenajat într-un mod diferit față de zilele obișnuite. Traseul a pornit cu două valuri imediat după poarta de start, apoi cu două kickere cu o lungime de 8 și 10 metri, urmate de două contrapante de stânga și de dreapta, un nou kicker înaintea porțiunii abrupte iar la aterizare, cu o nouă contrapantă dar și un viraj înainte de poarta de finish. „A fost un traseu extrem de tehnic, marcat foarte de bine de Alex Barbu. Practic, nu a prea fost loc de greșeli iar concurenții au avut nevoie de concentrare maximă pentru a obține un loc pe podium”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș. Participarea la concursul de cross a fost extrem de numeroasă, 18 concurenți la categoria ski și 24 la categoria snowboard, veniți din toate colțurile țării. Fiecare concurent a avut o coborâre cronometrată, cei mai buni 16 la fiecare categorie avansând în faza următoare, în patru grupe de câte patru. Apoi, în sistem eliminatoriu, din fiecare grupă au avansat în faza următoare câte doi concurenți, până la finala de 4. La ski, Pap Koppany din Miercurea Ciuc, a câștigat din nou acest concurs, celelalte două locuri de pe podium fiind ocupate de Thomas Cojanu și Robert Frățilă din Sinaia. La snowboard, campionul de anul trecut a încheiat doar pe locul IV, însă a ajuns pe podium după ce ocupantul locului III a fost descalificat pentru contact intenționat în faza finală. Primul loc a fost ocupat de Andrei Șubran din Azuga, locul secund de Vlad Trâmbițaș din Sibiu iar locul III de Zoltan Reisz din Miercurea Ciuc. Toți câștigătorii au fost premiați de partenerul concursului, H2O iar cei din categoria ski și cu vouchere oferite de Picture Clothing.

Duminică, schiurile și plăcile au luat loc în rastel și au fost înlocuite de biciclete. 47 de concurenți din București, Cluj, Brașov, Botoșani, Hunedoara, Timișoara, Alba, Bistrița, Târgu Mureș și multe alte localități s-au înscris la start în acest concurs-spectacol. În prima fază a competiției, toți concurenții au avut de parcurs simultan traseul pârtiei de sănii iar primii 32 au avansat în faza următoare, pe traseul de cross, în grupe de câte patru. Gabor Pal din Miercurea Ciuc a încheiat competiția pe locul I, urmat de Vincze Punkosti din Cluj, Ionuț Bodnar din Câmpulung Moldovenesc și de Oviciu Seician și Dan Dobra din Sibiu. Toți ocupanții podiumului au fost premiați de Five Ten.

 

Weekend de freestyle

Fun-park-ul complexului va fi complet reamenajat în aceste zile pentru alte două concursuri spectacol ce vor avea loc la finalul acestei săptămâni. Arena Platoș Freestyle Open și o nouă etapă a World Rookie Tour vor aduce pe pârtie unii dintre cei mai spectaculoși schiori și snowboarderi din întreaga lume. Traseul de concurs va fi reamenajat pe patru platforme, cu kickere, țevi și box-uri pentru a permite concurenților trick-uri cât mai spectaculoase. „Ambele concursuri își propun să stimuleze și să influențeze într-un mod cât mai direct creșterea nivelului de snowboarding și freeski din România. Tinerii schiori și boarderi români își pot măsura aptitudinile cu competitori din țări cu mult mai multă tradiție în sporturile de iarnă”, mai spune Radu Lungu. Iar concursurile nu sunt singura surpriză a weekendului ce urmează. Sâmbătă seara, în 21 ianuarie, va avea loc primul concert în apreski-ul complexului. Suburbia 11 este o trupă sibiană apărută recent în peisajul muzical local, și promovează rock-ul alternativ, punk, reggae sau ska. Concertul va fi urmat de un party animat de DJ Mikeone din Cluj.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus