Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Elevii și preșcolarii vor intra de vineri într-o minivacanță. Studenții își susțin examenele

Elevii și preșcolarii vor intra de vineri într-o minivacanță. Studenții își susțin examenele

Elevii și preșcolarii din Sibiu, vor intra, de vineri, după terminarea orelor, într-o minivacanță de patru zile, urmând să se întoarcă la cursuri miercuri,  25 ianuarie. Studenții sibieni nu vor beneficia de aceste zile libere. Fiind în sesiune, activitatea didactică se va derula conform programării stabilite, iar examenele se vor desfășura în zilele deja stabilite și comunicate studenților. 

Guvernul a decis, în ședința de miercuri, ca ziua de 23 ianuarie să fie liberă pentru salariații din sectorul public, urmând ca aceasta să fie recuperată pe 28 ianuarie. Decizia fiind  luată printr-o hotărâre de guvern.

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, Liviu Pop, a declarat joi pentru AGERPRES că modalitatea în care se vor recupera orele în învățământul preuniversitar este decisă de părinți, corpul profesoral al unității de învățământ și administrația locală.

Conducerea Universității “Lucian Blaga”  a decis ca în data de 23 ianuarie activitatea să se desfășoare în conformitate cu programarea deja stabilită, și asta pentru ca mai apoi programul studenților să nu fie dat peste cap.

“S-a decis ca programarea examenelor să rămână așa cum a fost stabilită. Dacă am modifica le-am da programul peste cap. Nu putem să spunem că examenul de luni îl mutăm sâmbătă, pentru că noi și în weekend, în perioada de sesiune, avem programate examene.  Mai apoi nu s-ar respecta nici cele trei zile între examene. Toată lumea a programat că sesiunea rămâne cum a fost stabilită și se vor da examene și pe 23 ianuarie”, a declarat prof.univ. dr. Mioara Boncuț, prorector activități studențești în cadrul Universității “Lucian Blaga” Sibiu.
Studenții se vor afla în febra examenelor până pe 12 februarie, după care urmează o perioadă de vacanță și sesiunea de restanțe. Pentru elevi,  viitoarea vacanță, cea intersemestrială, va fi în intervalul 4-12 februarie 2017, vacanța de primăvară — între 19 și 30 aprilie 2017 — și vacanța de vară — între 17 iunie și 10 septembrie 2017.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal anul școlar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a — pe 9 iunie 2017. De asemenea, în zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da' elevii si prescolarii, sunt toti progenituri numai ale bugetarilor? Cei ai caror parinti sunt oameni adevarati, asa, ca mine si ca tine, ce fac?...Ca io stiu ca astia-s crescuti in cultu' muncii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus