Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Restaurant 585 Fusion. Plătești pentru priveliște

Restaurant 585 Fusion. Plătești pentru priveliște

Nu e chiar sky-bar, dar e restaurantul care oferă cea mai faină panoramă a Sibiului. Numit după înălțimea la care se află față de nivelul mării, pe la 585 Fusion (restaurantul de la ultimul etaj al hotelului Golden Tulip Ana Tower) n-am mai trecut de mai bine de cinci ani.

Mare lucru nu am găsit schimbat înăuntru. Poate cu excepția parchetului schimbat în câteva puncte unde ”nuntașii dănțuitori” au bătut mai aprig din picioare. Nici măcar atmosfera nu era diferită față de acum cinci ani: în sunet de muzică ambientală, discretă, am fost singurii clienți ai restaurantului de la începutul și până la finalul prânzului (e adevărat, un prânz mai târziu).

Priveliștea, într-adevăr, e excelentă. Singurul mic inconvenient ar fi tâmplăria geamurilor, care îți nimerește chiar în dreptul ochilor, astfel încât mai tot timpul fie trebuie să cobori capul pentru a vedea punctele mai îndepărtate (vorba vine mai îndepărtate, pentru că de la 585 Fusion îți dai seama cât de mic este, de fapt, Sibiul, mai ales când îți dai seama că turla aceea de biserică ce o vezi atât de aproape e cea din cartierul Ștrand).

Din păcate, nu mai țin minte prea multe din meniul de acum cinci ani, pentru a compara modificările, dar s-ar putea ca nici acestea să nu fie unele tocmai de substanță. Oricum, meniul este unul precum la restaurantele ”cu ștaif”. Adică unul minimalist: câteva supe, câteva feluri de carne roșie, ceva pește și pasăre. Iar numele sunt pe măsura prețurilor (adică peste medie): ceviche de păstrăv, tartar de somon cu zucchini, rizotto rosso cu kebap de curcan sau cotlet de miel cu terină de spanac și bacon. Pentru a avea un termen de comparație a prețurilor, exemplul ”ultra-prezentei” salate Caesar este suficient: la 585 de metri deasupra mării, în Sibiu, costă 39 de lei.

restaurant golden tulip (1)

Am cerut, pentru început, o supă de ceapă franțuzească. Fără brânză pe deasupra, însă bună la gust. Am terminat-o înfometat, așteptând după felul principal, în care îmi puneam nădejdea unei experiențe, căci am cerut un piept de pui cu creveți. Construcția preparatului atrăgea atenția prin șofranul care a îngălbenit aprig orezul de alături. Dar gustul – deși era unul bun – era departe de experiența pe care speram să o trăiesc. O ușoară, dar permanentă senzație de amar mi-a blocat orice euforie, astfel încât, la final, nu am putut spune că pieptul de pui care învelește un crevete este cel mai recomandabil preparat. De cealaltă parte a mesei, tagliatellele cu hribi pare că au făcut ceva mai bună impresie.

restaurant golden tulip (4) În fine, desertul a fost iarăși bun, dar parcă nu s-a ridicat la aproape 600 de metri deasupra nivelului mării. Desertul Ana Tower (panna cotta) și mousse-ul de ciocolată nu au avut nici pe departe gustul care să mă determine să povestesc degrabă primilor cunoscuți despre experiența culinară din vârful ”hotelului Anei”.

Nota de plată, însă, a fost pe măsura priveliștii: 169 de lei, în total. Am plătit 42 de lei pentru porția de tagliatellele, 14 lei pentru supa de ceapă, 47 de lei pentru puiul cu creveți, 19 lei pentru mousse, 27 de lei pentru panna cotta și 20 de lei pentru două sticle de apă (de 0,75 litri).

Brutarul Manole

restaurant golden tulip (3) restaurant golden tulip (5)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Man

Acum 7 ani

Experienta PE care , nu experienta care asteptam sa o traiesc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

pofticiosul

Acum 7 ani

Deserturile arată ceva mai bine... Supa și felul principal nu sunt deloc apetisante...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Altul

Acum 7 ani

Nici căcă nici păpă...esti ca o p..la!hai sa faci si tu un articol sa te afli in treaba.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mhircia Khzan

Acum 7 ani

multumesc pentru articol. NU am mai fost nici eu ...de vreo 7 ani pe acolo...dar se pare ca nici nu o sa ma mai duc curand :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! nenea, desi asa ai fi tentat sa crezi localu' nu este recomandat deloc...da' deloc-deloc "marginenilor"....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus