Sibiul a primit astăzi, în mod oficial, titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2019, în urma unei ceremonii organizate la Atena.
Titlul a fost decernat în cadrul unei ceremonii organizate de Institutul Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Arte și Turism, entitatea care gestionează la nivel european programul Regiuni Gastronomice Europene.
"Ideea principală este să încurajăm oamenii să consume produse proaspete în defavoarea produselor procesate și chiar să își producă la scară mică, în propria gospodărie, o parte din produsele pe care le consumă. În acest sens cred că Programul trebuie să ne facă să privim cu alți ochi grădina din spatele casei. Îmi amintesc că nu demult oamenii foloseau aceste grădini pentru a crește legume și verdețuri. Astăzi, mai vedem în grădini doar gazon, câțiva pomi ornamentali și poate o piscină mică. Vreau ca acest program să ne facă să înțelegem că este mai sustenabil să ne producem chiar noi unele legume, fructe și verdețuri, cultivându-le în grădina proprie.
Un alt obiectiv foarte important al Programului Regiune Gastronomică Europeană este acela de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii prin organizarea unor evenimente în cadrul acestui program în care aceștia pot să își vândă produsele și să le promoveze, creând legături mai directe cu consumatorii", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în urma evenimentului.
Sibiul va împărți titlul cu regiunea Egeea de Sud din Grecia.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Astrid Fodor , ceremonie , mancare sibiu , Institutul Internațional , Regiune Gastronomică Europeană , Regiuni Gastronomice Europene , Pentru Sibiu , Atena Sibiul
Vizualizari: 2333
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
MB
Acum 5 ore
Claudiu
Acum 5 ore
Liberal autentic
Acum 5 ore
Neli Oproiu
Acum 5 ore
Bobo