X
Stroe CL consiliu local 2016 (38)

Gafă în Consiliul Local. ”Această firmă de apartament cu cinci angajați”

Consilierul local PSD Ioan Stroe a confundat Asociația Județeană de Turism Sibiu cu o firmă privată care se obligă la promovarea județului și a municipiului. ”Am dori ca semestrial să ni se facă un deviz cu cheltuieli în care să apare chitanțe și facturi, pentru a putea controla o dată pe an pe ce se cheltuie acești bani. Vrem să știm eficiența acestei firme. Noi știm, cineva din primărie trebuie să știe câți turiști au fost în Sibiu în 2016, iar la finalul acestui an vom afla și eficiența acestei firme, să vedem dacă a crescut sau a scăzut numărul turiștilor din municipiu”, a declarat Stroe, nemulțumit că ”această firmă de apartament cu cinci angajați” va primi din bugetul orașului 30 de mii de lei pe lună pentru promovare turistică.

Primarul Astrid Fodor i-a explicat cine este Asociația Județeană de Turism Sibiu. ”Domnule consilier, nu este vorba de o firmă, ci de o asociație, care acum va deveni o asociație de utilitate publică și se obligă la și mai mare transparență. Sunt de acord cu propunerea dumneavoastră, dar trebuie să se știe că e vorba de o asociație”, i-a spus primarul.

Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu a luat naştere în anul 2005 ca organizaţie non-profit, formată din asocierea sectorului public cu cel privat, la iniţiativa Consiliului Judeţean Sibiu, cu scopul de a elabora şi implementa politica de turism a judeţului Sibiu.

Primăria Sibiu este membru fondator al Asociației Județene de Turism din 2005, iar hotărârea de azi, aprobată de Consiliul Local Sibiu, prevede acceptul pentru modificarea statutului asociației, astfel încât să crească suma cotizației lunare a municipiului la 30 de mii de lei și introducerea unui nou obiectiv al asociației: implementarea programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019

În prezent Asociația are patru programe cu rol strategic în dezvoltarea și promovarea turismului: programul de management, dezvoltare și promovare a destinației turistice Județul Sibiu; Programul de promovare a Municipiului Sibiu ca destinație turistică; Programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 și programul de dezvoltarea și promovarea destinațiilor de ecoturism Mărginimea Sibiului și Colinele Transilvaniei.

 

Cotizațiile pentru Asociația Județeană de Turism Sibiu, pentru anul 2017:

Consiliul Județean Sibiu – 40 de mii de lei pe lună,

Municipiul Sibiu – 30 mii,

Municipiul Mediaș – 15.300,

ULBS – 2.250,

orașe – 300,

comune – 100,

ONG-uri – 20,

Asociații profesionale – 30,

instituții – 20,

agenții de turism, structuri de alimentație, cazare, etc – 40,

producători de produse tradiționale – 10

persoane fizice – 10 lei.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

19 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  e-manuela

  Buna! Nenea, nu credeti ca umbland cu clopotei in “coada” absolut toti politicienii locali, incepand cu primar, pres. C.J, consilieri locali si judeteni si culminand cu alesii nostrii din Parlament, Sibiul va deveni o reala “atractie” pentru turisti?…Gratis, simplu si eficient!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  zzz

  Latratorii astia de la PSD sunt tot mai jegosi/penibili, Acum 2 zile spunea unul la CJ ca el vrea raport cu indeplinirea/urmarirea obiectivelor inainte sa treaca 6 luni de mandat.
  Acum, alt incompetent, spune ca vrea acte “semestrial” ca sa poata controla “anual” fara sa aiba habar cine este si ca fec entitatea pe care cu “avant tovarasesc” vrea sa controleze. Dupa ce ca sunteti semianalfabeti va mai puneti si tichie de margaritar

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   AP

   Sincer, tu te consideri competent? Tu ai putea sa supravietuiesti lucrand la o firma privata in meseria ta? Ca daca e sa te iei dupa studenti…

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un turist rătăcit

  Aline faci pe invers la fel ca Stroie el a vrut să accentueze problema tu vrei sa o duci in ridicol. Adevărul e că această asociație este un loc călduț prin intermediul caruia s-au organizat si se organizează toate chefurile FDGR-iste.O chestie destept făcută greu controlabila iar ceea ce se doreste acum reprezintă întinderea coardei.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ovidiu

  Le recomand consilierului si multor insi curiosi dar lenesi sa arunce un ochi peste site-ul Asociatiei, in special pe pagina despre noi unde sunt detaliate foarte multe lucruri inclusiv rapoarte de activitate.
  In 5 min m-am convins ca aceasta asociatie isi desfasoara activitatea conform celor declarate. In ce privesc cheltuielile bineinteles ca pot fi cerute detalii de la ei dar la prima vedere par foarte ok.

  http://www.sibiu-turism.ro/Profesionisti-Despre-noi.aspx

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alt Ovidiu

  Nu pot sa nu remarc “dispretul” comunistului pesedist fata de firmele “de apartament”. Alea iti platesc tie salariul ba nesimtitule.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Daniel M

  Vorbim de un om care a devalizat tot ce a putut din defuncta Polsib. A furat de acolo cu sacii, cu camionul… Oare nu simte nevoia sa se uite peste umar cand pomeneste de audituri??? Zau, si pentru standardele joase ale PSD-ului individul asta e mult prea jos. Infiorator cine ne conduce…

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ****

  In sfarsit asculta si astia.
  Eu demult iau cu sutele de mii de euro….de la primarie, de la teatru, de la consiliul judetean.
  Doar pe revelion am luat 40.000 euro oentru scena ca si Carla’s Dreams.
  Fraierilor si eu sunt firma de casa a judetului.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara real

  Mie- mi plac oamenii “de DREAPTA ” care trăiesc din ONG – uri de utilitate publică finanţate PUBLIC cu 88.000 lei pe lună ! Dacă ăştia sunt vârful de lance al luptei politico – financiare cu STÂNGA POPULISTĂ avem şi cauza pentru care suntem …unde suntem . În Franţa acestei drepte îi spune gauche caviar .

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cetateanu

  Ma intreb de ce este nevoie de atatea asociatii pe langa Primarie / C.J. De ce nu exista o directie in cadrul Primariei / C.J. care sa se ocupe cu turismul ???

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Sibian

   Ca nu vor sa fie amarati de functionari publici. Sa lucreze doar un job 8-10 ore pe zi si sa-si publice veniturile. Eu au mai multe joburi, ptr ei ziua are mai multe ore si veniturile sunt mai multe iar transparenta e ptr fraieri.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Unde o fi mama lu' Cuza?

  Daca ar exista inca vreo duzina de “firme de apartament” precum AJTS, Romania ar fi ceva mai delicata. Dar nu exista, din pacate. E pacat ca se arunca cu noroi in putinul profesionalism romanesc in efortul, asta de cacat, politic. Turismul sibian este unul din putinele fronturi unde Romania exceleaza, prin gastronomie, adica efortul unor oameni care de prin ’95 isi dau tot interesul ca un produs romanesc sa aibe alura unei elite.
  Pentru necunoscatori, puteti sa aruncati o frantura de atentie site-ului “firmei de apartament” sau sa participati la multele evenimente organizate de dansii.
  In rest, pentru o viata sanatoasa evitati sarea in exces, fotbalul si politica. Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact