Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Lolele fug pe străzile Sibiului. „Anul trecut parcă erau mai puține” | Foto-video

Lolele fug pe străzile Sibiului. „Anul trecut parcă erau mai puține” | Foto-video

Aproape 300 de lole au umplut astăzi centrul Sibiului. Înarmate cu bice și clopote, au pornit în așa numita „fugă a lolelor”, împărțind gogoși spectatorilor. Și-au dat întâlnire pe strada Cetății, după care și-au continuat spectacolul pe bulevardul Bălcescu, ajungând în Piața Mare și în Piața Mică.

Sute de curioși au participat la eveniment, fotografiind și filmând întregul spectacol al lolelor, care au dansat și au bătut din bice. Pe bulevardul Nicolae Bălcescu am întâlnit-o pe Ioana, din Suceava. Nu a auzit până acum de acest obicei, dar își dorește să vină și anul. „E prima dată când văd și mi se pare foarte interesant. Nu știu exact ce semnifică, dar fac un spectacol foarte frumos”, spune ea.

Două doamne, trecute de prima tinerețe, mergeau de braț pe lângă lole. „Noi suntem de aici și le-am mai văzut, dar de fiecare dată rămânem fascinate. Anul trecut parcă erau mai puține lole”, spun acestea.

„Fuga lolelor” s-a organizat pentru prima dată în 2007, când Sibiul a fost numit Capitală Culturală Europeană și de la an la an a strâns tot mai mulți participanți care sunt dispuși să îmbrace costumul de lolă.

IMAG3117

„Anul acesta sunt 290 de participanți, dintre care 40 din Germania, iar restul sunt și din Agnita, dar și din restul județelor din țară, care vin odată pe an pentru a mărșălui. Evenimentul se va încheia în Piața Huet. Mâine, aceleași lole vor fi și la Agnita. Primele mișcări pentru fuga lolelor s-au conturat în 2006, cu câțiva copii, în Agnita, dar abia în 2007 am făcut și o asociație. Prima acțiune outdoor a fost în 2007 pentru Sibiu Capitală Culturală Europeană” , spune Helmuth Lerner, organizatorul evenimentului.

Bettina Moore este din Agnita, dar locuiește de câțiva ani în Germania, iar de cinci ani îmbracă costumul de lolă. „Îmi place foarte mult.  Am venit special pentru asta, luni plec înapoi în Germania. Soțul a rămas acasă cu copiii”, spune ea.

IMAG3108

În timp ce străzile Sibiului răsună de bicele a 290 de lole, și în Muzeu în aer liber Astra se simte prezența lor, fiind alte câteva lole și acolo.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus