Joi dimineața, pe la 10:30, bântuiam prin zona Calea Dumbrăvii. Aveam de așteptat vreo oră jumătate după mașină la spălat și aveam o foame de lup. Ce să fac, ce să fac? Văd la parterul unei clădiri de birouri un banner pe care scria mare Just eat it! Și-un ardei iute. Semn că e cu de-ale gurii. Cobor spre restaurant, din păcate deschidea doar la 11. Ce să fac, ce să fac? Îmi aduc aminte de o recomandată venită prin poștă acum vreo săptămână, zic hai să merg să îmi plătesc impozitele. Că sigur pierd o jumătate de ceas de calitate la Finanțe, mai cunosc lume, mai schimbăm o bârfă, mai o amnistie sau o grațiere, mai aflăm prețurile din piață sau cât de mare e taxa pentru mașini din Anglia, de astea de se discută pe holurile instituțiilor. Mi-a luat 28 de minute bătute pe muchie. Am ajuns la fără două minute și-am intrat cu tupeu, în ciuda faptului că oamenii făceau ultimele pregătiri înainte să deschidă. Just eat it e un „împinge tava”, să-i spunem așa, la modul tradițional. Un restaurant unde oferta se învarte în jurul meniului zilei pe lângă care mai poți alege ceva paste, ceva salate și un desert. Pe de altă parte, restaurantul arată chiar bine pentru o "cantină". Spațiul e amenajat cu tare mult bun gust, e plin de verdeață. Are mici detalii din Music Pub sau din Twenty, localuri pe care le-am lăudat întotdeauna pentru modul în care au amenajat spațiul.
Poate de la mirosul îmbietor, poate doar pentru că îmi era o foame cruntă, m-am fixat pe niște ouă ochiuri. Cu garnitură de spanac ce încă nu era gata. Dar doamna de la tejghea a fost super drăguță și mi-a dat în avans ochiurile, pe lângă puiul cu sos de ardei și cartofi la cuptor cu rozmarin și salată de varză. Dintre cele patru supe/ciorbe am ales o ciorbă de pui a la grec. Am umplut tava până la refuz, adevarata provocare fiind să o duc până la masă fără să îmi pun ochiurile pe piept sau ciorba în bocanci. Ciorbița a fost exact ce părea, o ciorbă ca la mama acasă. Fără brizbriz-uri, fără masterchefi, o ciorbă rezonabilă, gustoasă și după care nu trebuie să aștepți. Felul doi, bunicel și el. Sosul a dat gust pieptului de pui, care mai întotdeauna e sec, iar cartofii cu rozmarin plimbați prin gălbenușul de ou, miam-miam. Un prânz la oră de mic dejun, fără fițe, fără pretenții exagerate, pur și simplu ceva gustos și rapid. Iar când eram aproape de final, aceeași doamnă drăguță a adus și spanacul aburind. Am ciugulit puțin din el, de complezență, chiar nu mai încăpea. Toată combinația, plus un pepsi la doza, 35 de lei. Doar din cauza ochiurilor ălora păcătoase, că altfel mâncam și beam cu 23.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Calea Dumbrăvii , Music Pub
Vizualizari: 11869
Ultimele comentarii
Acum 15 minute
Alex
Acum 32 minute
Florin
Acum 33 minute
Sandrino Arhitecti
Acum 48 minute
Till Eulenspiegel
Acum 50 minute
Ionutz Vl