Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Polițiștii pot da amenzi pe baza informațiilor transmise de operatorul radar

Polițiștii pot da amenzi pe baza informațiilor transmise de operatorul radar

Polițiștii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informațiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc, a decis, luni, Înalta Curte de Casație și Justiție.

Instanța supremă a admis, luni, o sesizare privind pronunțarea unei hotărâri prealabile, formulată de Tribunalul Caraș-Severin într-un dosar deschis în anul 2014, în care un conducător auto, Ovidiu Costea, a dat în judecată IPJ Caraș Severin și a solicitat judecătorilor să fie anulat procesul verbal prin care primise o amendă, scrie Agerpres.

Instanța supremă a decis că un polițist rutier poate încheia procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției pe baza informațiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află polițistul.

"În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art.109 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art.180 și art.181 din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1391/2006, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu art.15 și art.21 din Ordonanța Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.180/2002, cu modificările și completările ulterioare, polițistul rutier poate încheia procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției pe baza informațiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află polițistul rutier", se arată în hotărârea ÎCCJ.

Decizia este obligatorie, potrivit dispozițiilor art.521 alin.(3) din Codul de procedură civilă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus