X

Tinerii care nu au ieșit la vot. Dar au principii

Traian Deleanu

Cum unul din patru sibieni a fost zilele acestea în stradă pentru a protesta, probabil că fiecare i-a văzut sau a auzit despre ei, cel puțin. Despre tinerii din generația Counter Strike care au ieșit în stradă. Generația TPU, NVidia, GigaByte sau TerraByte. Generația multiplayer, instant chat și video call. Generația Zarra, Berska. Generația downhill și freestyle.

Sunt tinerii care au făcut ca protestele să fie mai mari decât oricând. Sunt tineri în haine lălâi sau mulate, tineri cu plete sau cu freze ”gelate”.

Sunt tinerii care nu au ieșit la vot. Și pe bună dreptate. Ce să voteze când nimic din ceea ce vorbesc politicienii nu reprezintă interes pentru ei. Din generația Anonymus, puștanii huliți că nu se implică în viața electorală nu dau doi bani pe ceea ce spun ”oamenii mari”. Căci ce le pasă lor de TVA, de cota unică, de cod fiscal sau chiar și de nivelul impozitelor locale? Evident, sunt afectați de deciziile luate asupra vieții sociale, economice sau politice, doar că nu îi interesează, deocamdată. Mai degrabă vor să știe care e cota la pariuri pentru cine știe ce meci, decât ”cum arată platforma electorală”… bleah.

Dar tinerii aceștia care nu dau doi bani pe alegeri au ieșit în stradă. Căci acești tineri au simțul nedreptății. Tinerii din generația Counter Strike au văzut sau auzit multe despre ”țările de afară”. Au urmat o bursă Erasmus și au ”răspândit” virusul democrației în cercurile lor de prieteni. Tinerii aceștia văd o Românie europeană în creștere, văd un viitor în care există bun simț. Simt nedreptatea, o discută rapid pe Facebook și ies în stradă.

Nu înseamnă că, la următoarele alegeri, tinerii aceștia se vor prezenta la vot. Chiar și cu o ofertă ”eterogenă” precum a USR, tinerii aceștia tot nu se regăsesc, încă, în vreo oglindă politică. Dar au simțul dreptății.

Prin urmare, stați liniștiți voi, cei care vă temeți că veți fi cei care ”sting lumina”. Țara asta chiar are un viitor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  e-manuela

  Buna! Nenea, ce te face sa fii atat de sigur pe tine, cand procedezi la aceasta clasificare?…Eu am dubii cum c-ai fi atins acel nivel al intelepciunii. Poate ar trebui s-o iei mai usor cu afirmatiile …

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Teo

  Democratia(unde respectarea votului legal exprimat este un principiu de baza)este cea mai proasta forma de conducere,dar alta mai buna nu exista(Churchill).Se impune reformarea partidelor, proces ce se face insa cu dificultate, pentru ca majoritatea populatiei sa se regaseasca in politica lor.Asta nu inseamna ca rezultatul votului din decembrie nu e legitim si trebuie respectat.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cel mai mare pitic din lume

  sistemul de valori bit si byte, educatie precara, manele, tzatze, sange, lanturi si dusmani.
  ca sa nu mai vorbim de parinti iresponsabili care ies cu copii mici la protest, daca apare un eveniment generator de panica si se calca in picioare ?
  democratia se manifesta prin vot nu pe facebook nu in strada ca efect de turma, au inteles ei ceva despre ceva … da alte forme de protest mai civilizate nu se cunosc ? o banderola pe mana la lucru ? pe strada ? greva japoneza ?
  iese puhoiul in strada unde orice putere ostila daca vrea poate creea panica care se poate lasa cu morti nevinovati, dar la asta nu se gandeste nimeni …

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  liviu

  Bun articolul….daca nu era mentionat nici un partid era si mai bun…
  Acestia sunt tineri de dreapta total….au de unde sa aleaga…defapt au ales Klaus Iohannis.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact