X
20170203_132313_1486450356593

Restaurant Turist, sună comunist, dar au mâncare bună

Restaurantul Turist s-a deschis de curând pe Târgul Vinului, la adresa unde a funcționat în trecut restaurantul Carpați. Dacă ați fost cândva pe acolo să știți că s-a împrospătat puțin locul. Și nu știu dacă au schimbat bucătarul, însă au mâncare bună acum.

Am fost să mâncăm la Turist vineri, pe la prânz, și eram singuri în tot localul. La ușă doi tineri stăteau la țigară și au sărit imediat când au văzut că au clienți. La prima impresie am crezut că sunt cam aiuriți, însă m-am înșelat. Chelnerul a fost tot timpul prompt și amabil. Localul chiar arată ca un restaurant cu numele ”Turist” din vremea comunismului. Are pereți vezi proaspăt renovați, pe care tronează câteva tablouri parcă făcute de copii de clasa a patra. Verdele pușcă de minune cu gresia maro. Măcar au mese din lemn natural, cu decorații pe zidurile laterale tot din lemn și un bar în aceeași idee. E o combinație de anii ’90 cu început de 2000. În fine, ține de gust.

Mâncarea însă e cu totul altă treabă. Meniul are vreo 15 pagini A4 scoase la imprimantă și conține de toate. Ei spun că e o combinație savantă între tradiție și modern, cu bucate alese din trecut, inserate printre preparate din bucătăria internațională… bla, bla. Da fapt, e un amalgam cu de toate, de la ciorbe la pizza și de la fripturi la paste. Eu am ales o ciorbă de văcuță, porc sibian la felul doi însoțit de sos tartar, cu ciuperci la grătar, o salată și limonadă. Nu aveam mari așteptări și poate tocmai de aceea am fost plăcut impresionat de ciorbă, pentru început. Avea gust adevărat de ciorbă de văcuță, nu zeamă lungă, cu bucăți multe de carne, legume din belșug și partea cea mai faină e că îți lasă bolul la dispoziție, în caz că mai vrei. Foarte bună ciorba, ca la mama acasă. Evident că mi-am mai pus.

20170203_132309_1486450356324

Nu m-a dezamăgit deloc nici felul doi, dimpotrivă. Porcul sibian a fost împănat cu ceva șuncă afumată și dat la cuptor cu un fel de cașcaval care s-a topit. S-a potrivit foarte bine cu sosul tartar. Nu-i un preparat de Masterchef, nu o câștige stele Michelin cu el, însă am mâncat la restaurantele din Sibiu o mulțime de porcării simple făcute prost. Uimit am fost însă de ciuperci. Sunt fan ciuperci și gătesc ciuperci de fiecare dată când am ocazia. Acestea au fost cu adevărat delicioase. Singurul lucru care m-a sâcâit pur și simplu a fost muzica. Numai șlagăre românești din anii ’80, muzică ușoară sud-americană pe versuri franțuzești și cântece de dor lălăite.

20170203_134822_1486450356924

La final n-am mai putut să comand și desert, eram plin. Am plătit pe toate cele de mai sus vreo 40 de lei. Dacă sunteți mai grăbiți, puteți să alegeți meniul zilei la 13 lei.

Concluzia mea este că pentru mâncarea de la Turist merită să revin. Nu e genul de restaurant unde o ieșire se transformă într-un eveniment. E pur și simplu un local obișnuit, fără pretenții, fițe de emisiuni culinare sau mofturi de Piața Mică. Mergi, mănânci ceva bun și îți vezi de treabă. Nu mai stai să pui poze pe facebook sau să te tag-uiești. Că doară nu ești turist.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andrei

  Ar fi bine sa ne ajutati si cu o adresa actuala a restaurantului, deoarece pentru noi astia mai tineri nu ne ajuta deloc fosta locatie a restaurantului Carpati. E posibil ca noi nici sa nu fi existat cand acel restaurant s-a inchis. Multumim

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  B0B0

  Andrei, m-am uitat pe Google Maps si am gasit adresa. Este: Strada Târgul Vinului 6. Daca poti sa te uiti cu “street view”, se vede chiar firma de la fostul Carpati. Ca si repere, este in apropiere de restaurantele Old Lisbon si Teatro.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Cronică de restaurant
 • Contact