X
gripa-710x434

Numărul virozelor, în scădere în județul Sibiu

Numărul persoanelor cu infecții respiratorii sau gripă au scăzut semnificativ la nivelul județului Sibiu. Față de săptămâna trecută, procentul celor infectați a scăzut cu 24.88%, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu spun că majoritate pacienților au vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani.

Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 685 cazuri. „Cele mai multe cazuri (250) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 05 de circa 18%, predominând internările la grupa de vârstă 0-1 an”, transmit reprezentanții DSP Sibiu.

Ponderea scăzută a internărilor cu infecţii acute respiratorii, indică faptul că formele de boală au fost uşoare, însă ponderea mare a internărilor datorate gripei (26%) arată că o bună parte din cazurile raportate sunt severe, necesitând internare. Cazurile de gripă raportate au fost 23, însă nu s-au recoltat probe pentru detectare de virus gripal. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca lipsă activitate gripală.

Judeţului Sibiu i-au fost repartizate 15200 de doze de vaccin antigripal, în două tranșe (prima = 8800, a doua = 6400), reprezentând circa 21.59% din totalul persoanelor înregistrate în judeţ.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact