Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sigrid Freinademetz, organizator Red Bull Romaniacs: „Copiii sunt cel mai important lucru din lume și e normal să investim în viitor”

Sigrid Freinademetz, organizator Red Bull Romaniacs: „Copiii sunt cel mai important lucru din lume și e normal să investim în viitor”

Cel mai dur raliu de hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs, are de anul trecut, și o parte mai sensibilă. Sub denumirea Enduro for Romania, organizatorii raliului au activate întreaga comunitate de rideri din lume iar în urma târgului caritabil organizat în timpului Prologului au reușit să adune peste 26.000 de lei. Fondurile strânse în urma acestui proiect umanitar s-au îndreptat spre Fundația Baby Care din Sibiu, spre achiziționarea de pulsoximetre și consumabile necesare depistării precoce a malformațiilor congenitale ale inimii. Aproximativ 8.000 de nou-născuți vor beneficia de evaluări în urma donației făcută de Red Bull Romaniacs.

Rep.: În anul 2016 a fost prima ediție a Red Bull Romaniacs în care ați organizat un eveniment caritabil. Care au fost motivele pentru care ați recurs la acest demers?

S. F.: Sibiul ne este gazdă de 14 ani încoace. O mare parte din reușita acestui raliu, devenit cel mai cunoscut raliu de hard-enduro din lume se datorează comunității locale, sprijinului permanent pe care l-am primit din partea administrației locale, din partea sibienilor, care au fost extrem de înțelegători cu micile neajunsuri pe care le aduce organizarea unui asemenea eveniment și care au înțeles valoarea pe care Red Bull Romaniacs o aduce orașului Sibiu. Am creat împreună un produs foarte bun, la nivel internațional. Red Bull Romaniacs este cunoscut în întreaga lume, dovadă este faptul că am avut anul trecut concurenți din peste 45 de țări, de pe toate continentele. Era și normal să punem forța mediatică a acestui eveniment în sprijinul comunității. Este ușor să îi ajuți pe cei care au nevoie dacă ai un produs bun, care poate să aducă un beneficiu prin recunoașterea sa internațională.

Rep.: Cum considerați că s-au implicat în acest proiect participanții, echipă de proiect, rideri?

S. F.: Pentru noi a fost ceva complet nou, am avut foarte multe semne de întrebare înainte, în special în ceea ce ne privește, ca și capacitate de organizare, de colectare a obiectelor, de stocare, de revânzare spre alți împătimiți ai acestui sport. Am avut multe hop-uri dar cred că am găsit soluțiile necesare ca această primă ediție să se desfășoare în condiții bune și să avem un rezultat care să poată face diferența. Sincer, pentru prima ediție a acestui târg am fost absolut uimiți de câte obiecte am reușit să adunăm. Și acesta a fost doar începutul!

DSC08303

Rep.: Care au fost principalele provocări în organizarea acestui proiect? Ce v-a dat cel mai mult de furcă în partea de organizare?

S. F.: Colectarea obiectelor cred că a fost cea mai complicată. Am încercat să găsim un loc la îndemâna tuturor participanților, pentru că aici nu vorbim doar de riderii din concurs ci și de echipele lor, asistenți, echipe tehnice, familii, prieteni. Ne-am gândit chiar și să creem puncte de colectare în hotelurile unde ei sunt cazați. Nu ne așteptam să colectăm atât de multe obiecte pentru că majoritatea concurenților vin în România cu avionul iar companiile aeriene au restricții de kilograme per bagaj și costurile suplimentare sunt destul de mari. Ori cum echipamentul unui rider cântărește destul de mult ne așteptam să primim destul de puține materiale. Însă oamenii din hard-enduro sunt inimoși, sunt darnici și toți au făcut eforturi, au plătit taxe suplimentare și au adus cât de mult a putut fiecare. Dacă nu ar exista taxe suplimentare de bagaje am fi strâns o mică avere.

Rep.: Beneficiarul primei ediții a fost Fundația Baby Care. Ce v-a determinat să alegeți acest proiect pentru finanțare.

S. F.: Noi avem doi copii, un băiat și o fată. Copiii sunt cel mai important lucru din lume, sunt viitorul nostru, și e absolut normal să investim în viitor. Urmărim de ceva timp activitatea Fundației Baby Care și este absolut impresionant ce reușesc să facă. Nu doar rezultatele pe care le dă proiectul lor ci modul în care reușesc să implice comunitatea în dezvoltarea secției de neonatologie a Spitalului Clinic Județean. Peste 2700 de nou-născuți trec în fiecare an prin maternitatea de la Sibiu. Practic, prin donația pe care am făcut-o în urma acestui proiect, aproximativ 8000 de nou-născuți vor putea fi testați pentru depistarea precoce a malformațiilor congenitale.

Rep.: Cum credeți că se va derula acest proiect în viitor? Care sunt următorii pași pe care urmează să îi faceți?

S. F.: Prima ediție a fost o ediție pilot, să îi spunem așa. Am vrut să vedem cât de bine ne putem noi organiza, care e răspunsul comunității de hard-enduro la un asemenea proiect. Anul acesta suntem convinși că lucrurile vor sta altfel. Am început deja promovarea internațională a proiectului, mult mai din timp față de anul trecut, am reglat mici detalii de organizare pentru a fi și mai eficienți, în același timp intenționăm să implicăm cât de mult se poate și comunitatea de enduro din România, să dăm de veste tuturor cluburilor din țară de existența acestui proiect la Sibiu.

DSC08298

Rep.: Către ce tip de serviciu social vă veți îndrepta eforturile pentru ediția din anul 2017?

S. F.: Am discutat îndelung cu colegii noștri viitorul acestui proiect și care e domeniul în care fondurile pe care reușim să le adunăm să conteze. Vom rămâne și anul acesta în domeniul medical, suntem în căutarea unui proiect pe care să îl sprijinim. Estimăm că vom reuși să strângem o sumă considerabil mai mare față de anul precedent având în vedere faptul că am demarat proiectul mult mai devreme și, bazându-ne pe acest aspect, vom încerca să identificăm un proiect similar și în județul Vâlcea, a doua casă, dacă putem spune așa, a Red Bull Romaniacs.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, am o nelămurire, sintagma "maniacs" are cumva o conotatie pozitivă?...
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

Drama e-manuela conform dex poate avea o conotatie pozitiva daca este folosit intr-un context pozitiv. Este adjectiv: https://dexonline.ro/definitie/maniac
Raspunde

cristi

Acum 7 ani

va sugerez sa sprijiniti financiar asociatiile care protejeaza si refac cadrul natural si care marcheaza traseele turistice montane (de multe ori stricate de catre practicanti enduro). cred ca ar fi o asumare frumoasa a intregului fenomen generat de raliul pe care-l organizati.
Raspunde

eu

Acum 7 ani

de obicei oamenii mari sunt modesti, donatia de fata aduce reclama si profit, doamna vrea faima si bani o doare undeva de viitor, viitorul e undeva intr-un cont bancar intr-o tara departe de aici.
Raspunde

Theo

Acum 7 ani

Bineinteles ca vrea. Toti oamenii vor profit. Este de apreciat ca vrea totusi sa organizeze si ceva caritabil pe langa profitul obtinut.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus