Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

1992. Un litru de motorină a ajuns 90 de lei

1992. Un litru de motorină a ajuns 90 de lei

9 februarie

1930: Alegeri comunale.

1943: Un muncitor din Sibiu a fost condamnat la un an închisoare pentru că a părăsit serviciul fără avizul întreprinderii.

1944: Are loc sfințirea Casei Copilului și inaugurarea Despărțământului Social „Principele Mircea” din str. Morilor nr.2.

1947: Patru vagoane de porumb din Iugoslavia au sosit la Prefectura județului Sibiu.

1958: „Cupa Munților” ediția I; participă echipe de baschet din Constanța, Craiova, Târgu Mureș.

1966: Planul pe oraș al producției globale și marfă a fost îndeplinit integral.

1974: A avut loc ședința Comitetului Executiv al Consiliului Popular Județean care a dezbătut proiectul bugetului local pe 1975.

1982: Colecționarul de timbre Lundwig Dengel împlinește 80 de ani. A fost membru fondator al Asociației filateliștilor sibieni.

       La Grădina Zoologică s-au achiziționat un tigru mascul și o panteră femelă, un țap de Caraiman, o maimuță japoneză, berbeci cu coamă, papagali, potârnichi și „un măgar cu blană albă”.

1992: Au loc alegeri la nivel local și central. În urma alegerilor Sibiul are consilieri, nu însă și primar. Un litru de motorină a ajuns 90 de lei.

1998: Peste 3000 de asistenți medicali, sindicaliști din cadrul Federației Sanitas Filiala au întrerupt activitatea în spitale protestând împotriva Guvernului Ciorbea.

2001: Șeful Inspectoratului de Protecție a Mediului a fost destituit (Adrian Georgescu). În locul lui a fost numit interimar Dumitru Ungureanu.

2008: A apărut la Editura Imago lucrarea „Constantin Noica și Sibiul”, îngrijită de prof. univ. dr. Mircea Braga.

Sursa: ,,O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ion Mariș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus