X
Capture

„Ghid de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural” a fost lansat astăzi, la Sibiu

Publicaţia a fost lansată astăzi, în cadrul vernisajului organizat de Ordinul Arhitecților din România Filiala Sibiu-Vâlcea, Asociația Monumentum și Grupul de Lucru Rural al Ordinului Arhitecţilor din România.

Un grup de 70 de arhitecţi au lansat acest ghid din dorinţa de a creşte calitatea arhitecturii şi pentru a ajuta la restaurarea clădirilor din mediul rural, fără a strica peisajul natural.

„Am reuşit să obţinem finanţare după ce cu greu ni s-au recunoscut demersurile. Suntem de părere că mediul rural oferă mai multă substanţă şi mai multă creativitate din punct de vedere al arhitecturii decât putem găsi vreodată în mediul urban” a declarat Horaţiu Răcăşan, coordonatorul proiectului.

„Ghid de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural” este prima publicaţie d eacest gen şi este considerat un ghid pilot pentru toate celelalte ghiduri adresate celor 46 de regiuni specifice ale României.

Structura ghidului se axează pe trei capitole: clădirile noi sau construite, elementele de arhitectură şi peisajul rural natural.

Dintr-un număr total de 48 de ghiduri specifice teritoriului României, un total de 32 sunt în proces de redactare, urmând ca restul să apară ulterior.

Ordinul Arhitecţilor din România plănuieşte să termine restul ghidurilor în decursul a maxim doi ani de zile. În acest moment, un număr de 102 arhitecţi lucreză la aceste ghiduri.

Printre proiectele pentru viitor, organizaţia vrea să lanseze şi o hartă a meşterilor, spre exemplu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Constantin

    Am o casa batraneasca pe care doresc sa o renovez.Ma intereseaza de la proiect la constructie ,orice-materiale preturi constructor ,acte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact