X
nunta

Organizarea unei nunți în Sibiu. 2018 este aproape ocupat

După logodnă, urmează marele pas, nunta. Dar până acolo, viitorii miri trebuie să facă alte zeci de lucruri ce țin de organizare. De la ținute și invitații, până la programarea la restaurant și stabilirea meniurilor. Acestea nu se fac, însă, de pe o zi pe alta, ci este nevoie de aproximativ un an jumătate pentru a putea fi puse toate la punct. În Sibiu, viitorii miri sună la restaurant pentru a-și programa nunta cu cel puțin un an înainte, dar sunt și unii mai preventivi, care stabilesc locația cu doi ani înainte.

Unul dintre primele lucruri pe care le fac mirii atunci când încep pregătirile pentru nuntă este alegerea locației. Sibiul dispune de o gamă variată de locuri special amenajate pentru astfel de evenimente, precum și de restaurante al căror spațiu le permite organizarea unei nunți.

Oamenii iau legătura cu noi înainte cu un an, un an jumătate

Cei mai mulți viitori miri își programează nunta cu cel puțin un an înainte, rezervându-și totodată un loc la restaurant. „Noi suntem într-o variantă acum în care deja am început programările pentru 2018. Oamenii iau legătura cu noi înainte cu un an, un an jumătate. Am avut ani în care s-au făcut programări și cu doi ani înainte de nuntă”, spune managerul de marketing și comunicare al Hotelului Hilton Sibiu. La fel se întâmplă și în cazul Hotelului Parc, unde din luna noiembrie a anului trecut au început programările pentru anul 2018. „Depinde foarte mult de cum se hotărăsc mirii. În principiu, se începe cel târziu cu un an, alții care sunt mai organizați chiar și cu doi ani. Deja au venit din luna noiembrie să-și organizeze nunta pentru 2018. Depinde foarte mult de modul în care ei sunt organizați, dar în principiu sună înainte cu un an”, explică Anca Florea, manager marketing și comunicare Hotel Parc.

O situație similară este prezentată și de proprietarul „Versailles Weddings § Events”, care spune că sâmbetele și duminicile acestui an au fost epuizat încă din lunile de vară ale anului trecut. „Deja 2018 este aproape ocupat. Cu doi ani înainte își programează nunțile”, menționează acesta.

La Palatul Brukenthal din Avrig, atât programările pentru ședințele foto, cât și pentru eveniment se fac înainte cu un an jumătate. „Noi facem tot felul de evenimente și prestăm și genul acesta de servicii. De regulă, cu un an înainte se fac. De exemplu, pentru filmări și foto, cu cel puțin un an înainte, dar sunt care-și fac și cu doi ani înainte. Noi, nu avem neapărat o sală de evenimente, la noi apelează mirii după ce au sala rezervată, pentru foto-video. Și din moment ce fac asta cu un an jumătate doi înainte, cel mai probabil deja și-au rezervat la restaurant”, spune Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Palatului Brukenthal de la Avrig.

Sâmbăta, în preferințele viitorilor miri

Când vine vorba de perioada în care viitorii miri preferă să-și organizeze nunta, lunile de vară și toamnă primează. Cu toate acestea, însă, sunt și unii care aleg să-și facă nunta în altă perioadă a anului, mai ales că cele mai multe restaurante oferă reduceri considerabile. „Prima nuntă am avut-o acum în ianuarie, mai ales că noi iarna avem o ofertă specială cu discounturi substanțiale. Și acum, în februarie avem. Nunțile de zi predomină, pentru cele de seară avem prea puține cereri”, adaugă managerul comunicare și marketing al Hotelului Hilton din Sibiu.

Cei mai mulți preferă sâmbăta în defavoarea duminicii pentru fericitul eveniment. „Marea majoritate preferă sâmbătă, dar sunt și cazuri în care aleg duminica, mai ales că duminica avem și oferte speciale. La noi sunt doar nunți de zi”, spune Anca Florea, manager marketing și comunicare Hotel Parc.

În ceastă perioadă a anului se organizează evenimente de anvergură mai mică, cum sunt botezurile sau cununiile, explică Lidia Bădilă, purtător de cuvânt al Palatului Brukenthal. „Există o preferință pentru o anumită perioadă a anului, în afara posturilor creştin-ortodoxe”, punctează aceasta. O preferință pentru nunțile organizate sâmbăta confirmă si proprietarul Versailles, adăugând că aproximativ 40% dintre miri preferă nunta de noapte.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact