X
compa arsenal (3)

Compa schimbă planurile pentru Arsenal Residence: construiește complex hotelier pe bd. Victoriei

Cea mai mare companie cu capital privat românesc din Sibiu, Compa SA, a schimbat planurile referitoare la Arsenal Residence, unul din primele proiecte de reconversie industrială din oraș. În locul proiectatelor cămine studențești, conducerea companiei a decis să amenajeze două hoteluri, dintre care unul de patru sau cinci stele. Cel de trei stele este deja ridicat.

Demolate în 2013, în locul fostelor secții Arsenal ale Compa proiectul prevedea ridicarea unui cămin studențesc (în prima clădire de lângă Spitalul Militar), amenajarea a 25 de parcele care să fie vândute în vederea construirii de case și ridicarea a trei blocuri înșiruite paralel cu bulevardul Victoriei. Însă vânzarea parcelelor cu suprafețe cuprinse între 700 și 1.000 de mp la prețul de 400 de euro/mp, plus TVA, nu a avut succesul dorit. Prin urmare, conducerea Compa a schimbat planurile.

”Am modernizat prima clădire, care pe vremuri a fost Liceul IPAS, și care acum arată foarte bine. Am decis ca această clădire să fie transformată în hotel de trei stele. Pentru cea de-a doua clădire rămasă nedemolată studiile au arătat că un proces de consolidare este mult prea costisitor. În noul context, am decis ca în locul acestui schelet care va fi demolat să fie construit un hotel de patru sau cinci stele, astfel încât – împreună cu cealaltă clădire – să rezulte un complex hotelier”, spune Ioan Deac, directorul general al Compa SA. Viitoarea clădire a hotelului urmează să fie construită mai aproape de bulevardul Victoriei, față de amplasamentul actualului schelet.

Restul terenului

Potrivit directorului general al Compa, complexul hotelier, odată finalizat, va ocupa cam jumătate din cei 37.000 de mp de teren. Pentru jumătatea rămasă liberă, în perioada imediat următoare va fi luată o nouă decizie. ”Avem de ales între a vinde întreg terenul, căci sunt investitori interesați, sau a construi noi clădiri de genul unor vile, cu mai multe apartamente fiecare. O variantă care să fie competitivă din punctul de vedere al prețului”, precizează Deac, referitor la terenul situat vizavi de parcul Sub Arini.

compa arsenal (1)

Clădirea din stânga imaginii va fi demolată, pentru a face loc unui hotel de patru sau cinci stele. Clădirea deja amenajată (foto dreapta) va găzdui un hotel de trei stele FOTO Silvana Armat

Cine va administra hotelurile

Pentru finalizarea complexului hotelier, conducerea Compa SA și-a fixat și un termen: anul 2019, când zona Sibiului va fi Regiune Gastronomică Europeană. ”Inițial noi nu ne-am grăbit în acest proiect, Compa are alt obiect principal de activitate. Dar, sigur, în noul context am început să accelerăm acest proiect”, afirmă Ioan Deac. Deocamdată, el preferă să nu avanseze volumul investițiilor necesar pentru finalizarea acestui complex hotelier. Al cărui regim de înălțime, asemenea primei clădiri finalizate, va fi de patru niveluri supraterane.
”Încă nu am stabilit în detaliu ce vom face cu hotelurile, dar înclinăm a le da în administrare unei firme cu experiență. Urmând ca, într-un viitor anume, să preluăm noi administrarea acestor hoteluri. Suntem în discuții cu nume importante din domeniu”, mai precizează Deac.

Cifra de afaceri a crescut cu peste 40%

Înființată în 1969 (sub numele de Întreprinderea de Piese Auto Sibiu), fabrica a preluat denumirea Compa SA din 1991, fiind privatizată integral în septembrie 1999. Acționarul majoritar în acest moment este Asociația salariaților Compa, care deține 54,6% din participațiuni. Potrivit ultimelor raportări date publicității (aferente primelor trei trimestre ale anului trecut) cifra de afaceri a Compa SA a crescut cu 40%: de la 348,2 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2015, la 485,2 milioane de lei, în primele nouă luni ale lui 2016.
Compa SA Sibiu are în prezent aproximativ 2.200 de angajați, care produc sisteme de injecție, arcuri, piese ștanțate și alte subansamble auto pentru o gamă foarte largă de mărci, de la Audi, la BMW, Citroen, Toyota sau Porsche.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Bahama Mamas

    Foarte bine ca se pastreaza regimul de inaltime in zona, setat de Spitalul Militar (mai mult de acesta si amplasarea la bulevard) si cartierul de vile. Conform schimbarii de plan, prezic de pe acum ca restul terenului va fi vandut….vedem atunci cine, ce, va face. Speram sa nu ne trezim cu blocaraie hidoase…..ar fi pacat de zona si parc.
    PS cladirea principala a Spitalului Militar e cumva clasata ca Monument istoric? Daca DA, atunci avem o mica problema, NU ORICE se poate face pe o raza de 100m.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doru

  Cred ca va lipseste – voua, celor de la Turnul Sfatului – persoana care sa citească fiecare articol pt. a da ‘bun de tipar’ (publicat online). Spre știința voastră langa fostul Arsenal se afla Spitalul Militar si nicidecum Spitalul CFR!
  Si-n articolul cu primărița Fodor o mare suma de greșeli de redactare… 👎🏼👎🏼👎🏼

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ludovik

  Un lucru elementar in scrierile de pe net e acela de-a nu se respecta cu prea mare strictete semnele ortografice si gramaticale. Deci, atentie! si simplu fapt ca incepi cu aceasi sintagma si cu acelasi pseudonim, risti sa nu fi citit. Multitudinea semnelor ortografice oboseste la citirea rapida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Economie
 • Contact