X
vaccin-465x390

12 suspecți de rujeolă în județul Sibiu, printre care și un bebeluș de o lună

După ce lunea trecută au fost confirmate cinci cazuri de rujeolă în județul Sibiu, zilele acestea, au mai apărut încă 12 suspiciuni de îmbolnăvire. Copiii, cu vârste cuprinse între o lună și 18 ani, precum și un adult de 24 sunt din Mediaș, Târnava, Copșa Mică și Săliște.

Reprezenții Direcției de Snătate Sibiu spun că doar doi dintre cei suspecți au fost vaccinați cu o singură doză de vaccin ROR (vaccin trivalent rujeolă, oreion, rubeolă). De asemenea, întreaga rețea medicală din județ a fost informată cu privire la această situație, părinții fiind rugați să-și ducă la vaccinat copiii cu vârsta cuprinsă între 9 luni și 9 ani.

Vaccinarea se efectuează prin medicul de familie, cu vaccin gratuit, oferit de Ministerul Sănătății. În prezent, stocul de vaccin ROR este suficient în județul Sibiu, atât pentru vaccinările suplimentare, cât și pentru cele la termen. Încă de la începutul anului, în România, cazurile de îmbolnăvire cu rujeolă s-au înmulţit ajungând la peste 2.300. La sfârșitul lunii ianuarie erau confirmate cazuri de rujeolă în 34 de judeţe, cele mai multe în Arad şi Caraş-Severin.

Citește și

Cinci cazuri de rujeolă în județul Sibiu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Odin

  Nu ar fi cazul sa se puna in discutie competenta parintilor care din motive (preponderent) religioase au pus in pericol viata copiilor? Sau trebuie sa moara cineva inainte?

  Apropo unde sunt homeopati, naturisti si ceilalti vrajitori? Acum e momentul sa-si arate maiestria! Sa dovedeasca complotul Big Pharma! :)

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara real

  Structura socială a nevaccinaţilor : la un pol nomazii care sfidează orice normă considerându – se ( uneori justificat ) excluşi ; la celălalt hipercalificaţi ,hipsterişti ,FB- şti ,iconoclaşti ,”romantic revoluţionari ” care au încredere doar în ceea ce vor ei să audă . Cu ultimii dialogul profesional este imposibil ,chiar după ani de prietenie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact