Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

ANPC: niciun copil nu trebuie expus riscurilor pe care și le asumă adulții. Olguța Vasilescu: cred că trebuie să fim mult mai responsabil ca părinți

ANPC: niciun copil nu trebuie expus riscurilor pe care și le asumă adulții. Olguța Vasilescu: cred că trebuie să fim mult mai responsabil ca părinți

La Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție au fost înregistrate 25 de sesizări, din care 19 sesizări scrise și șase sesizări telefonice din partea persoanelor fizice, privind prezența copiilor la protestele din ultimile săptămâni, anunță reprezentanții instituției printr-un comunicat de presă.

La nivelul celor 39 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost înregistrate 4 sesizări, până acum. Astfel, la nivel național a fost înregistrat un număr total de 29 de sesizări.

"Reafirmând deplina recunoaștere pentru libertatea de exprimare, ca drept fundamental, garantat oricărui cetățean de Constituția României, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție reamintește doar că niciun copil nu trebuie expus riscurilor pe care și le asumă adulții, fie ei și părinți, prin participarea la acțiunile ce le întreprind în exercitarea acestui drept, " se arată în comunicatul de presă amintit.

Angajații Direcției generale de asistență socială și protecție a copilului Sibiu au în lucru două sesizări prin care li se cere să intervină în cazurile de copii abuzați în cadrul protestelor de stradă organizate în municipiul Sibiu.

"Cei care au ieșit în stradă au ieșit pentru că vor să nu se mai încalce legea. Există Legea 272/2004 care prevede foarte clar că părinții nu au voie să își ia copiii la mitinguri, să-i expună. Deci, dacă au ieșit în stradă pentru respectarea legii, ar trebui să știe și ei că există o lege care le interzice să își ia copiii acolo", a spus Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu,  citată de Digi24.ro.

Potrivit ministrului Muncii, ziariști, reprezentanți ai unor ONG-uri pentru apărarea drepturilor copilului, precum și persoane fizice au depus sesizări la ANPC privind expunerea copiilor la mitinguri.

Ministrul Muncii a precizat că ANPC transmite mai departe aceste sesizări la poliție și, conform Legii 272, aceasta trebuie să identifice părinții care au fost la miting și eventual să îi amendeze.

"Nu îi amendează Olguța, ci poliția, iar amenzile sunt între 5.000 lei și 10.000 lei. Iar legea este foarte clară. Citiți Legea 272/2004 și veți vedea acolo că se precizează foarte clar că părinții nu au voie să își expună copiii la mitinguri. A ieșit chiar președintele României și a inflamat spiritele, pentru că nu a făcut altceva decât să ceară să se încalce o lege în România, or în momentul în care ieși în stradă și spui că te lupți pentru lege și ordine, iar tu ești primul care încalcă legea, ceva aici nu este în regulă (...) Dar sigur că acum e la modă să spui că Guvernul ți-a făcut ceva. Nu ți-a făcut nimic. Dar cred că trebuie să fim mult mai responsabil ca părinți, pentru că, aduceți-vă aminte, într-o noapte, la unul dintre acele mitinguri neautorizate, iarăși o încălcare a legii din partea celor care spun că respectă legea — unui jandarm i-a fost tăiat piciorul, un jandarm era în pericol să își piardă ochiul... Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă, Doamne ferește, unui copil i s-ar fi întâmplat ceva", mai spune Lia Olguța Vasilescu.

Citește și Doi sibieni au cerut anchete despre prezența copiilor la protestele din ultimele săptămâni

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Free_ag

Acum 7 ani

Tanti Olguta sa isi tina gura inchisa ca se prelinge stiinta lui Vadim ;)
Raspunde

Cititescu

Acum 7 ani

Cand esti mare-n PSD... nu te mai preocupa copiii analfabeti, nespalati, cersetori sau trimisi de parinti la munca sau la furat, ci aia bine ingijiti, curati si educati, adusi de parinti la demonstratii. Evident, "prietenii stiu dece!"
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 7 ani

Madame olguta, da' cum sta treaba cu vila de 1mil. Euro +, dupa 1 an de primar, acolo suntem responsabili???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus