X
bariere cimitir foto primaria sibiu

Cimitirul din Sibiu: pe patru roți se mai iese doar pe bani

În Cimitirul municipal din Sibiu a fost montat un sistem de bariere care permite ieșirea mașinilor doar dacă șoferul achită trei lei. Cei care au treabă mai des prin cimitir își pot face și un fel de abonament.

84.000 de euro a investit serviciul de administrare a Cimitirului municipal în montarea unui sistem de acces cu bariere la porțile dinspre Calea Dumbrăvii și Calea Cisnădiei. Sistemul include și două automate(amplasate la fiecare poartă) pentru eliberarea tichetelor cu ajutorul cărora șoferii mai pot ieși din cimitir. Timp de o lună, anunță Primărie, sistemul a fost în probe, iar de acum a fost pus în funcțiune.

”La ambele intrări menționate sunt amplasate bariere care se vor deschide automat. Pentru a ieși din Cimitir, conducătorul auto va cumpăra un tichet. Odată ajuns în fața ieșirii, acesta va scana tichetul în dispozitivul barierei, care se va ridica”, explică reprezentanții Primăriei Sibiu modul de funcționare al sistemului. Un tichet de ieșire costă trei lei, iar cei care au treabă mai des prin cimitir își pot cumpăra carduri pentru 10, 20, 30 sau 50 de ieșiri. ”Costul unui card cu 10 ieșiri este de 30 de lei, cel cu 20 de ieșiri costă 60 de lei, cel cu 30 de ieșiri costă 90 de lei, iar cel cu 50 de ieșiri are un preț de 150 de lei. Cardurile se pot obține din clădirea administrativă a serviciului public, situată lângă intrarea principală”, se mai arată într-un comunicat emis de Primăria Sibiu pe acest subiect. La fiecare ieșire din cimitir au fost montate și panouri informative despre noul sistem.

Foto: Primăria municipiului Sibiu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mishulica

  Waoi ce tare ! S-a rezolvat problema cu traficul din Arhitectilor.. Platesti 3 lei ca la pod la Dunare si dimineata o iei prin autostrada cimitirului..

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  marius

  Cei care detin loc de veci , platesc si taxa anuala ar trebui sa primeasca acces gratuit.
  In definitiv nu se plimba nimeni aiurea pe acolo,oameni merg sa-si intretina mormintele.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un sibian

   cei care detin loc de veci pot sa se duca si cu autobuzul sau sa parcheze in exteriorul cimitirului pentru plimbarea saptamanala pe la morminte. 3 lei e cam mult pentru accesul intr-un loc nu asa de populat ce-i drept, dar nu-i nici o avere.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alexmiha

  Și cei cu handicap care intra cu mașina trebuie sa plătească. Ceea ce nu mi se pare corect ptr ca legea spune ca ai intrare gratuita oriunde

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Radu

  In loc sa monteze un sistem verificat,cunoscut de toata lumea si folosit,de exemplu cel de la Cazarma 90,au cheltuit o gramada de bani pe o chestie ciudata care deruteaza ,mai ales,pe cei care intra pentru prima oara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact