X
zid podul mincinosilor pericol prabusire atentie (4)

Cade balustrada de sub Podul Minciunilor. Actualizare, răspunsul Primăriei : ”o greșeală de formulare” | Foto

Balustrada scărilor care urcă de pe strada Ocnei către Podul Minciunilor s-a înclinat atât de mult, încât riscă să se prăbușească. După sesizarea făcută de redacția Turnul Sfatului, reprezentanții Primăriei au restricționat accesul în zonă.

Actualizare 21:30 Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță că au deja o primă opinie de la o firmă specializată. ”La fața locului a fost chemată o firmă specializată în reabilitarea monumentelor istorice. După o primă evaluare s-a constatat că partea superioară a zidăriei de cărămidă pe care stă balustrada scărilor ce coboară de la Casa Artelor spre Orașul de Jos a fost afectată în urma infiltrațiilor de apă produse de înghețul și dezghețul repetat”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului, după publicarea acestui articol. Potrivit administrației locale, zonele afectate urmează să fie reabilitate. ”Partea afectată de infiltrații va fi reparată în regim de urgență. Până la execuția acestor lucrări Poliția Locală a restricționat accesul pietonal în zonă. Menționăm că Podul Minciunilor nu este afectat”, se mai arată în comunicatul Primăriei. Despre afișele lipite în zona restricționată și pe care scrie ”Atenție, pericol prăbușire zid” reprezentanții Primăriei spun că a fost ”o greșeală de formulare” și că, între timp, acestea au fost corectate.

Știre inițială

Balustrada scărilor în discuție a început să se încline de câteva săptămâni în mai multe puncte. Cea mai mare înclinație a căpătat-o în partea de sus, aproape de Podul Minciunilor, unde inclusiv cărămizile pe care stă balustrada au început să se deplaseze înspre exterior. Problema pare să fie generată de fundația instabilă pe care este construită balustrada din fier forjat prins între stâlpii de piatră.

În cursul zilei de ieri, Turnul Sfatului a transmis o adresă Primăriei Sibiu, pentru a afla dacă respectiva situație a intrat în atenția administrației locale, dacă există soluții de remediere și dacă acestea au și o evaluare a costurilor și a timpului necesar. Totodată, am întrebat reprezentanții administrație dacă se gândesc să restricționeze circulația pietonală pe trotuarul de sub zid, având în vedere deplasarea evidentă a cărămizilor de sub balustradă înspre exterior.

Până la ora redactării acestui material nu a venit, deocamdată, un răspuns. Însă în cursul după-amiezii de vineri, reprezentanții municipalității au restricționat circulația pietonilor pe trotuarul de sub scări. Totodată, a fost restricționat și accesul pe scări, în partea dinspre balustradă. ”Atenție, pericol prăbușire zid”, scrie pe afișele lipite în zonă de reprezentanții Primăriei.

Foto Silvana Armat

16 februarie 2017:

balustrada scari podul minciunilor (6) balustrada scari podul minciunilor (5) balustrada scari podul minciunilor (3) balustrada scari podul minciunilor (7) balustrada scari podul minciunilor (2)

17 februarie 2017:

zid podul mincinosilor pericol prabusire atentie (7) zid podul mincinosilor pericol prabusire atentie (6) zid podul mincinosilor pericol prabusire atentie (3) zid podul mincinosilor pericol prabusire atentie (1) zid podul mincinosilor pericol prabusire atentie (2) zid podul mincinosilor pericol prabusire atentie (9) zid podul mincinosilor pericol prabusire atentie (8)

 

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

17 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bahama Mamas

  Sunt infiltratii acolo, posibil sa aibe legatura si cu canalizarea si sistemul de scurgere a apei amenajat sub scari, altfel nu-mi explic…De acum cativa ani, de cand tot vad albeata aia urata pe ziduri, am zis ca ceva nu e in regula. Sper sa nu, dar o sa mai apara astfel de tasari si erodari.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg

  Posting 2. Posted: 03.05.2008 20:06

  Aici incep sa vin cu exemple…de unde se vede ca penibilii aia din aproape Comuna Primitiva cu unelte inca de bronz si piatra nu aveau sa stie ca la Sibiu mesterii de cand masoara cu laserul l-au bagat pe celebrul BULA in Nivela-cu Bula-de-Aer si acesta-si face de cap..Sfoara cu plumb nu era corecta…linialul ..nici atat …cea mai dreapta linie este una curva..(pardon, curba)…
  Dar mesterii de Sighii au descoperit teserea panzei si caramizilor numai din URZEALA fara BATATURA….

  Altfel nu-mi explic de unde alinierea sir-langa-sir de caramizi puse cap-la-cap…Nici-o lungime, nici-o latime, numai capete apar la aceste scari…Mai sunt unii care spun ca firele de-a lungul lipite cu aracet tin…vezi sireturile de pantofi…Pana cand?

  Si ma intreb…daca ar fi lucrat fara mortar, ca primitivii aia de pe teritoriul actual al Scotiei? Nu erau scotieni pe atunci vorba pedagogului de iskola noua…ca unje’ s’ descoperit turcii pe atunci? Numa’ mai tarzau, zac zau lu’Dumnezau dragutu’de el …tare de mirare-ar hi ce-ar iesi..phuu ca fac poezioare de inimioara mioritica dusa pe pustii….

  Deschideti si va minunati…si ziceti ca tine?
  Ca si reparatiile din anii 60′, de-o cazut tot Pasajul Scarilor si Zidul pe str. Ocnerilor…
  Si tencuiala de acum 10 ani de la Tribunal parca..sau Prefectura? Am auzit ca acum cade din nou…
  Si turnurile de pe Harteneck (Cetatii) au fost de mult reparate..anul trecut..acum trebuie sa repare ce-au reparat atunci…

  2xKLICK pe poza si cautati sa intelegeti de ce-am tras linii si dreptunghiuri…mai drepte decat MESTERII….
  Restaurare de pe la Sighii. Scara de la Podul Minciunilor. Strada Ocnei…Scara facuta la 1859 restaurata partial in anii 60′.AICI RESTAURAREA DIN 2004! Se vad numai capete..nu este legatura prin parchetare..deci avem NUMAI URZEALA FARA BATATURA..2004!

  http://www.sibiul.ro/forum/download/file.php?id=3028&mode=view/Hermannstadt.%20Burgergasse.Total%20schlampige…unprofesionelle%20Reparatur%20%20der%20Stiege…jpg

  http://www.sibiul.ro/forum/viewtopic.php?f=4&t=2667

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg

  Si mai e un motiv:
  BETONAREA, deci placa de beton cu fier armat. Vedeti armatura in poza.
  Fierul oxideaza, se dilata, IMPINGE…

  Betonul este poros si soarbe apa in nestire.
  Apa ingheata in pori gheata DILATA PORII si betonul se sfarama in palma.

  Balustrada a fost IMPINSA INAFARA de PLACA de BETON ARMAT.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  radu

  Palaria e un pic cam mare pentru Fuego de Sibiu si Doamna Preoteasa. Apropo , si in Primarie este un haos bine organizat , daca te duci sa-ti inscrii o masina esti trimis la ghiseul 10 ,stai la coada si apoi esti trimis la ghiseul 3,4, mai stai la o coada si esti trimis la ghiseul 1,2 dar ghinion programul este pana la 13 iar vineri chiar pana la 12 .

  Jos PSD!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ToTo

  Lăsați-l asa doamna primar, nu- la mai reparati cu banii aia mai bine mai finanțați un festival, poate mai vine vreo idee cuiva pana atunci. Eu ași face festivalul parasutelor și de alea și de alea.dați Banii ?

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  kwisatz haderach

  Da, intr-adevar, PSD-ul e de vina pentru toate relele din Sibiu ( condus 14 ani de actualul presedinte si clica lui… condus in continuare de clica lui).

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact