Micile afaceri dulciurile anei (6)

Micile afaceri. La Dulciurile Anei, „prăjiturile de casă nu dau greș niciodată”

A ajuns la Sibiu odată cu facultatea, când nu știa să facă nici măcar o ciorbă. Câțiva ani mai târziu și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie, iar la sfârșitul anului 2013 și-a deschis un laborator de prăjituri. Acum, Anamaria Oltean este tânăra la care apelează viitorii miri și nu numai pentru a le asigura dulciurile la orice eveniment.

Este din județul Alba și a terminat Industrie Alimentară, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. În luna decembrie a anului 2013, Anamaria a luat decizia să-și deschidă un mic laborator, după ce exersase mai multe rețete de prăjituri. Ea spune că a moștenit talentul de la bunica ei, care și la 85 de ani gătește.

Micile afaceri dulciurile anei prajituri

„Ingrediente 100% naturale”

Primul pas a fost să-și găsească un nume. Și pentru că voia ceva simplu și de efect s-a oprit la „Dulciurile Anei”. Imediat după ce a deschis, și-a propus să meargă în anul 2014 la două nunți și două botezuri, însă, a asigurat prăjiturile la vreo șapte nunți și șase botezuri.

De atunci, de la un an la altul, numărul celor care apelează la serviciile ei cresc. „Lumea a apreciat calitatea și gustul prăjiturilor  de casă. Tot ce folosim este materie primă de cea mai bună calitate. Folosim ciocolată veritabilă, strict unt de 82%, olandez. Nu folosim margarină absolut deloc. Totul se lucrează cu ingrediente 100% naturale, exceptând macarons unde inevitabil trebuie să bag colorant. Sunt clienți care cer să fie colorat, dar încercăm să dăm culoarea din fructe, din decor, evităm coloranții. Furnizorii mei știu că nu au ce să caute la mine cu coloranți, prafuri și pudre. Frișca este naturală, o amestecăm uneori cu frișcă vegetală pentru consistență, în sezonul cald nu se poate lucra numai cu frișcă naturală”, explică Anamaria.

Micile afaceri dulciurile anei (5)

Chiar dacă nu a făcut niciun curs de specialitate, Anamaria spune că s-a documentata foarte mult și o face în continuare. Aproape în fiecare lună își comandă cărți din străinătate și vizitează multe site-uri ale bucătăriei franceze, de care se simte apropiată. Pe lângă rețetele clasice ale  prăjiturilor de casă învățate de la bunica ei, tânăra încearcă mereu rețete noi. „Am început cu clasicul tort de iaurt, dar am ajuns să ne dezvoltăm încât să nu mai fie chiar simplu. Folosim un iaurt mai cremos și foarte multe fructe de pădure. Încercăm idei noi, acum a prins foarte bine torul cu cireșe amare și mouse de ciocolată. Mă orientez strict spre bucătăria franceză, pentru că din punct de vedere al cofetăriei este cea mai bună, dar rămân și pe clasic, pentru că prinde la evenimente, iar prăjiturile de casă nu dau greș niciodată”, adaugă tânăra.

Micile afaceri dulciurile anei (2)

„Toți au parte de degustare și consilire”

Pe lângă nunți, botezuri și evenimente corporate, Anamaria face prăjituri și la comandă, având șapte feluri de prăjituri de casă. Dintre acestea, cinci sunt cu nucă, printre care se regăsește și Snickers. Din meniu, se poate alege dintre 11 rețete de torturi, de la simplul tort cu iaurt, până la cele cu două mouse-uri de ciocolată sau șampanie. „Cel mai cerut este cel cu două mouse-uri de ciocolată, cu albă și neagră și un sos de zmeură. Acum, am introdus tortul cu cireșe amare și am văzut că prinde foarte bine. Nu fac pandișpan clasic, fac blaturi umede, care au în compoziție ciocolată”, spune Anamaria.

Micile afaceri dulciurile anei (7)

Înainte de orice eveniment, clienții discută cu Anamaria despre dorințele și preferinţele acestora în materie de dulciuri. „Încerc să mă mulez după ceea ce vor ei. O discuție cu o viitoare pereche de miri durează de la o oră jumătate la două ore pentru că vreau ca ei să plece mulțumiți și să înțeleagă absolut totul. Toți au parte de degustare și consiliere”, menționează ea. Mai mult decât atât, tânăra este cea care livrează prăjiturile pentru a se asigura că ajung în cea mai bună formă.

Prețurile unui candy bar variază în funcție de tipul desertului ales. Macarons și deserturile franțuzești sunt mai scumpe, ajungând până la 130 de lei kilogramul. Și prețul torturilor variază. De exemplu un kilogram de tort cu iaurt este 55 de lei, iar același gramaj, dar cu nucă este 70 de lei.
Micile afaceri dulciurile anei (4) Micile afaceri dulciurile anei (3)

16 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    cipi

    frisca nu este naturala o creeaza omul, zaharul rafinat nu este narutarl este procesat in fabrici, iaurtul nu creste in pamant, il face tot omul si atunci cum sunt 100 naturale? sau bmai bine definiti cuvantul natural

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Luminița

    Dl Copii,ati gustat prăjiturile dnei Ana Oltean? Cred că nu si. Nici in domeniul acesta nu activati…asa ca nu comentați…
    Dvs sunteți 100% natural?

    Sunt unicat si le recomand cu incredere

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Vlad tepes

      am fost natural cand mam nascut da nu mai sunt din cauza industriei almentare care este in stransa legatura cu cea farmaceutica. natural este ce creste in pamant, PUNCT. creste in pamant smantana iaurtul zaharul etc? nu! Or fi bune da nu sunt naturale. Naturale sunt fructele si atat din ce baga ea in prajiruri. apropo zaharul alb este un drog inrudit cu cocaina. pofta buna!

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    e-manuela

    Buna! Nenea, va rog, da’ va rog cat pot eu, un biet suflețel, de frumos: opriți nenea asaltul produselor “naturale” ca zau ca le mai putem face fata!… Dați-o încolo de treaba!….

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Vasile de Vasile

    deci n-a făcut nici un curs de specialitate, da’ a terminat industrie alimentară…

    ce-o fi învățat în facultate? să croșeteze?

  8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Georg

    “[…]strict unt de 82%, olandez[…]”
    Aici,( numai noi), folosim numai unt din Irlanda. (Cel in folie aurie, numit KERRYGOLD). Este gras de tot,usor galbui, fara apa si nu facut din lapte pasteurizat.
    Untul german e alb de tot, se intinde greu, imi aduce aminte oarecum de sapunul numit margarina din Alimentara loco. Are NICIUN GUST…

    “[…]Frișca este naturală, o amestecăm uneori cu frișcă vegetală pentru consistență, în sezonul cald nu se poate lucra numai cu frișcă naturală”[…]
    In primul rand nu inteleg ce e aia FRISCA VEGETALA…. din lapte de urzici?

    Nu scrieti nimic despre frisca din lapte de ghibolita.. Intai gustati….
    VARA frisca se intretine mai bine daca este batuta cu un albus-de-ou, reteta de cand lumea in tot Ardealul.
    Intrebati-o pe bunica daca nu credeti.

  9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Georg

    Mda, mi-a venit inca un gand. Foarte multe prajituri, in special foetaje (hai sa zicem Kremschnitt, ca sa nu mi se reproseze ca foetajele intra numai la placinte), se fac TRADITIONAL cu untura, mai precis cu OSÂNZA.
    Ies fantastic de fragede.
    In aluat si in creme, oricat de dorit dulci sa fie, se baga o priza minimala de sare.
    Sarea INTARESTE gustul de dulce.

  10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Georg

    FRISCA VEGETALA Hulala

    Descriere Hulala – Frisca Spray
    Frisca Spray

    FRISCA VEGETALA Hulala este sanatoasa deoarece nu contine colesterol.
    Cu frisca Hulala economisiti si timp si bani deoarece nu mai trebuie adaugat nimic. Consistenta sa este foarte buna mentinandu-i astfel caracteristicile si aspectul timp indelungat dupa preparare.

    Contine proteine din lapte, poate sa contina lactoza.

    Continut: 125 ml.

    Alte informatii:

    Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 5 ingrediente sunt considerate sigure, 8 ingredient prezinta risc mediu de dauna, iar 2 ingrediente prezinta risc ridicat de dauna.

    Acest produs contine E435 – Monooleat de poliooxietilena sorbitan si E433 – Monostearat de poliooxietilena sorbitan, ingrediente cu risc ridicat de dauna. Acestia au rolul de emulgatori. Determina asimilarea substantelor toxice liposolubile din tractul digestiv, fiind potential cancerigen. Scade absorbtia unor nutrienti. Fac parte din categoria E-urilor periculoase.

    Acest produs contine E407 sau Caragenan, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un polizaharid natural extras din alga Chondrus crispus. Determina asimilarea lenta a mineralelor, fiind laxativ cand se consuma in cantitati mari. S-a demonstrat ca poate produce ulcer si cancer. Nu se recomanda consumul frecvent. Face parte din categoria E-urilor periculoase.

    Acest produs contine E339 sau Fosfati de Sodiu, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un antioxidant, stabilizator, emulgator si sare de topire. Are actiune de protectie a grasimilor fata de rancezire si de stabilizare a culorii carnii. Are actiune protectoare asupra refrigerarii si congelarii. Face parte din categoria E-urilor periculoase.

    Acest produs contine Zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

    Acest produs contine E160a sau Beta Caroten, ingredient cu risc scazut de dauna, care este un pigment portocaliu, liposolubil, precursor al vitaminei A, prezent in morcovi, rosii, unele legume verzi, in fructe, in laptele integral si in unt. Un consum excesiv de alimente bogate in beta-caroten provoaca o ingalbenire a pielii.

    Acest produs contine Proteine din lapte, ingredient cu risc scazut de dauna, care contribuie la repararea rapida a tesutului muscular si pentru a da energie, in special dupa un efort fizic.

    Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.

    Informatii Hulala – Frisca Spray

    – Calorii (100g): 289.05 kcal
    – Carbohidrati (100g): 13.04 g
    – Proteine (100g): 0.73 g

    Ingrediente Hulala – Frisca Spray
    Apa, Grasimi vegetale hidrogenate, Zahar, PROTEINE DIN LAPTE, Alginat de sodiu/ E401, Caragenan, ESTERI LACTICI AI MONO SI DIGLICERIDELE ACIZILOR GRASI, Esteri poliglicerici ai acizilor grasi, MONOSTEARAT DE POLIOOXIETILENA SORBITAN, MONOOLEAT DE POLIOOXIETILENA SORBITAN, Mono- si digliceride ale acizilor grasi, FOSFAT DE SODIU/ E339, Sare, Arome, BETA CAROTEN/ E160a

    Data analizei: 2013-04-18

    http://www.alegesanatos.ro/alimente/dulciuri-15/hulala_frisca-spray-560.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact