X
spital polisano farmacie reteta (1)

Iașul reclamă pierderea doctorilor. Vin în Sibiu

Iaşul medical pierde profesionişti în domeniul chirurgiei toracice în defavoarea Sibiului, scrie presa locală din Iași, într-un articol despre plecarea doctorilor în favoarea Sibiului. ”Institutul Regional de Oncologie (IRO) rămâne fără unul dintre cei mai titraţi specialişti în chirurgie toracică din Iaşi, dr. Mugurel Bosânceanu, care după o colaborare de aproape trei ani cu Spitalul European Polisano din Sibiu, se alătură pe deplin echipei medicale din oraşul transilvănean. Din decembrie, medicul ieşean se află în concediu fără plată, timp de şase luni, de la IRO şi UMF Iaşi, urmând ca în vară să ia o decizie definitivă”, scrie Ziarul de Iași.

Directorul medial al Polisano, dr. Victor Costache, și el un absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Iași, confirmă ”transferurile”. ”Dr. Bosânceanu deja a venit, celălalt doctor își mai amână venirea, dar între timp a venit de la Cluj dr. Dr. Vallasek Aletta Kinga, iar dr. Bosânceanu era șeful secției Institutul Oncologic din Iași, cel mai mare institut oncologic din țară și cel mai modern institut oncologic, de fapt e singurul spital făcut de stat după 1989.  El e cel mai bun în chirurgie toracică din România. Echipa de terapie intensivă s-a îmbogățit și ea cu venirea a trei doctori, aduși din Franța, Marea Britanie și din București”, a declarat dr. Victor Costache pentru Turnul Sfatului.

Dr. Mugurel Bosânceanu, specialist în chirurgie toracică la IRO, şi-a luat 6 luni de concediu fără plată. “Încă nu am luat o decizie definitivă, dar cel mai probabil voi rămâne la Spitalul Polisano”, a declarat medicul pentru Ziarul de Iași.

Spitalul Polisano din Sibiu urmăreşte să realizeze transplant pulmonar, un dosar în acest sens fiind depus la Agenţia Naţională de Transplant de câţiva ani.

Citește și

Doctorii plămânului: despre fumat, despre control, despre excelență, despre diagnostic, despre cancer

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nume

  Pierde si jurnalisti, se pare. In “favoarea” Sibiului si “defavoarea” Iasului. Sau poate considera ca e un lucru defavorabil Sibiului venirea unor doctori din alte parti…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibiul este orasul cu cea mai mare crestere din Romania in ultimii ani , mai ales de cand a fost capitala culturala , e si normal sa fie intr-o continua crestere , sunt foarte multi turisti care vin sa vada orasul iar economia orasului este in crestere , e si normal ca doctorii fie ei din Iasi sau constanta ( de exemplu) sa vina sa profeseze in Sibiu .

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg

  Titlul e discutabil.
  Nu cred ca e vorba stricto-sensu de SIBIU.
  Ci de o Clinica PARTICULARA aflata intamplator si abuziv in Curtea Spitalului Judetean Sibiu.
  Deci e vorba de mutarea unor doctori de la Spitalul JUDETEAN Iasi, NU la Spitalul JUDETEAN Sibiu, si nici la Spitalul Orasenesc Sibiu, fostul Spital Orasenesc Franz Josef-Hermannstadt, SINGURELE care ar avea ceva ADMINISTRATIV cu Sibiul, ci la un Spital PARTICULAR.

  Pacat ca Spitalul Judetean Sibiu PIERDE doctori in continuare..(dr. Porr).

  Si de fapt doctorii de Spitale JUDETENE stiu de ce nu mai suporta sa lucreze loco:

  salarii mizerabile, lipsa de COMPETENTA a Managerilor (in Moldova a fost PUS (de Guvern) ca Manager al unui Spital un ASISTENT Medical, fara studii.
  Orele Suplimentare neplatite, Garzile LUNGI cat o saptamana de post….

  Si LIPSA de HIGIENA, lipsa de Medicamente si Materiale Necesare.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionut

  Glumetilor care sunteti,daca nu era Moldova,erati sclavi la turci acum,asa ca nu o mai ardeti in pleata!!!!No hai maaaai…..mueti is posmagiiii!!!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Bahama Mamas

   Asa e, Moldova a devenit semi-independenta, si rupta de Regatul Maghiar dupa dezastrul de la Mohacs in 1526, orasele fortificate ale Moldovei au prevenit caderea directa a Moldovei sub otomani. In schimb, in Transilvania, Stefan cel Mare nu mai era, oricum demult dominata de otomani, de asta in Sb Bv Cj sunt acum moschei si bai turcesti ca in Budapesta si Constanta.
   PS am fumat se pare aceasi chestie :)

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  contribuabil

  Mai Ionut ! Tot cu moldovenii au avut noroc si locuitorii din Bosnia, Grecia, Hertegovina, Serbia, cea mai mare parte a Ungariei (in 1541), Siria, Palestina, Egiptul, Mecca, Medina, Yemen, Alger, Libia si Cipru ca nu sunt azi sclavi la turci ? Citeste istoria, cugeta un pic si apoi poate nu mai dai cu baltul in balta ! PS: Personal nu am nimic cu moldovenii !

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact