Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Interviu cu Horațiu Floca, director CSU Sibiu: Suntem o familie și la victorii și la înfrângeri

Interviu cu Horațiu Floca, director CSU Sibiu: Suntem o familie și la victorii și la înfrângeri

După ce s-au liniștit apele cu Final 8 și All Star Game-ul, am stat de vorbă cu directorul echipei de baschet CSU Sibiu, Horațiu Floca, despre ce urmează pentru echipă, ce am învățat din înfrângeri și cât de strânsă mai este legătura dintre echipă și comunitate.

Reporter: Ce a însemnat organizarea evenimentului Superbet Final Eight Cupa României și Superbet All Star Game pentru Sibiu?

H. F.: Ideea organizării acestor evenimente a apărut în luna noiembrie a anului trecut din dorința de a demonstra că Sibiul rămâne un pol important în baschetul românesc și de asemenea pentru a oferi un spectacol sportiv de calitate iubitorilor baschetului din Sibiu. Nu în ultimul rând, am vrut ca echipa noastră BC CSU Sibiu să aibă avantajul terenului propriu în lupta pentru cucerirea trofeului Cupa României. La data de 29 noiembrie 2016, Federația Română de Baschet ne-a atribuit dreptul de organizare iar din ziua imediat următoare am început pregătirile pentru acest eveniment. Au fost două luni și jumătate de muncă intensă, pentru că ne doream să organizam la cel mai înalt nivel competiția și meciul stelelor baschetului românesc. Am fost un staff de organizare restrâns, dar am avut alaturi de noi mulți sibieni care ne-au ajutat în realizarea evenimentului. Nu pot să trec mai departe fără a mulțumi colegilor mei Gabriela Vișan și Laurențiu Buduleci, care au depus un mare efort în dorința comună de a organiza un eveniment deosebit. Acum, după terminarea turneului, putem spune că suntem mulțumiți de cum au decurs lucrurile și sperăm că toți cei prezenți, jucători, antrenori, oficiali, parteneri și bineînțeles suporteri ai echipelor participante, au rămas cu amintiri plăcute după experiența de la Sibiu.

 

Reporter : Ce credeți că i-a lipsit echipei pentru a câștiga Cupa României?

H. F. : Cred că din start echipa noastră a fost lipsită de noroc. Tragerea la sorți ne-a adus față în față cu U Banca Transilvania Cluj, echipa momentului în România. Este o echipă care a pierdut doar două partide în acest sezon în competiția internă și care era neînvinsă în deplasare. Chiar și în aceste condiții, antrenorii și jucătorii noștri au rămas concentrați în pregătirea partidei și încrezători că pot învinge. Chiar dacă am pierdut partida cu echipa clujeană, eu m-am convins că echipa și staff-ul tehnic au făcut tot ce a fost posibil ca să obțină victoria. Nu a fost să fie de această dată.

 

Reporter : Sunteți mulțumit de prezența suporterilor la meciuri?

H. F. : Da, așa cum mă așteptam, suporterii sibieni au fost alături de BC CSU Sibiu la partida cu U BT Cluj și au susținut echipa așa cum știu ei cel mai bine. Prima zi de competiție s-a jucat cu casa închisă. Era și normal pentru că așa este de fiecare dată la partidele Sibiu - Cluj. Sunt mulțumit că la finala Cupei României sala a fost plină și pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului am avut în Sala Transilvania mulți suporteri din Cluj, Târgu Mureș, Oradea, Craiova, Timișoara, Galați sau București. Până la urmă a fost un eveniment important pentru baschetul românesc și era normal ca interesul suporterilor să fie foarte mare.

Press Con. © dragos dumitru (1)

Reporter : Credeți că echipa are nevoie de ceva întăriri?

H. F. : Orice echipă dorește să fie mai bună, mai competitivă și să obțină rezultate cât mai bune. Acest deziderat se obține în timp, fie prin creșterea valorii jucătorilor actuali, fie prin întărirea echipei cu jucători noi. Noi abordăm ambele direcții, antrenorii muncesc mult pentru creșterea valorii echipei iar, împreună cu noi, cei din conducere, căutam soluții să îmbunătățim lotul de jucatori cu unul-două transferuri. Calculăm foarte bine fiecare mișcare pe piața transferurilor. Vrem ca acestea să aducă un plus de valoare echipei, valoare care să se reflecte în rezultate. Până la data de 28 februarie se mai pot face transferuri de jucători și cred că vom avea cel puțin un jucător nou.

 

Reporter : Care jucători au pretenții finaniciare mai mari? Cei străini sau românii?

H. F. :  Pretențiile financiare sunt date de valoarea jucătorilor și nu de naționalitatea lor. Din păcate, numărul jucătorilor români valoroși este destul de mic, iar acest lucru face ca pretențiile lor financiare să fie mai ridicate. De asemenea, regula care obligă echipele să folosească un jucător român în permanență pe parchet, face ca jucătorii români să fie foarte căutați de cluburi.

 

Reporter : Care este strategia pentru Play-Off ?

H. F. : Până la Play-Off mai avem cinci săptămâni în care vom juca partidele din grupa valorică unu-șase. Asta înseamnă încă zece partide, cinci la Sibiu și cinci în deplasare cu echipele din Cluj, Oradea, Timișoara, Pitești și Steaua București. Vor fi meciuri în care miza va fi asigurarea unui loc cât mai bun înaintea Play-Off-ului. Noi ne dorim să fim cât mai sus în clasament și dacă se poate în primele patru locuri, ceea ce ne-ar asigura avantajul terenului propriu în primul tur de Play-Off. O eventuală calificare în semifinale ne pune în postura de a ne lupta pentru o medalie. Suntem conștienți că nu este deloc ușor, dar nu ne sperie lupta din teren și sunt singur că jucătorii și antrenorii vor încerca să obțină maximul posibil în acest sezon.

 

Reporter : Care este situația Sălii Transilvania?

H. F. : Situația Sălii Transilvania nu s-a schimbat, au rămas aceleași probleme. Suntem bucuroși că am găsit disponibilitate la conducerea sălii și a Consiliului Județean Sibiu pentru organizarea și găzduirea turneului Final Eight Cupa României. Cred că în viitor, printr-o mai bună comunicare din partea ambelor părți, vom putea găsi soluții pentru a nu fi afectat procesul de pregătire al echipei și, bineînțeles, pentru disputarea partidelor din campionat.

 

Reporter : Ne puteți da câteva detalii despre renovarea terenului din Parcul Tineretului?

H. F. : În cadrul evenimentelor desfășurate săptămâna trecută la Sibiu, împreună cu partenerii noștri, Superbet, Andu și Federația Română de Baschet, am decis să întoarcem ceva înapoi  comunității în care ne dezvoltăm. Suporterii au putut achiziționa din fan-shop-ul evenimentului tricouri ale evenimentului și replici ale maieurilor oficiale de la All Star Game 2017. Cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, terenul de baschet din Parcul Tineretului urmează să fie reamenajat din fondurile care au fost obținute în urma vânzării acestor produse. Știm că avem multe terenuri care ar merita să fie supuse unor modernizări pentru că avem adolescenți dornici să joace baschet. Ne vom gândi serios ca acest demers să fie doar un punct de plecare într-un proiect mai amplu, dar ceea ce vă putem spune momentan este că terenul de la Parcul Tineretului va fi transformat îmediat ce vremea va permite.

 

Reporter : Ce a însemnat pentru dumneavoastră trecerea de la televiziune la baschet? V-ați mai întoarce la televiziune?

H. F. :  Vorbim despre o perioadă de aproape 14 ani de când am făcut pasul din presă spre domeniul sportului. Consider că a fost un drum ireversibil. De mult timp simt că locul meu este la BC CSU Sibiu si sper să fie pentru cât mai mult timp de acum inainte.

 

Reporter : Cum v-ați descrie ca și conducător de club? Care sunt planurile de viitor?

H. F. : BC CSU Sibiu este o familie. O familie din care fac parte  jucătorii, antrenorii, suporterii și cei din conducere. Iar în conducerea clubului, sunt ajutat de persoane care, la fel ca și mine, doresc binele echipei și baschetului sibian. Eu personal mă consider un conducător de club discret, dar implicat total. Se spune că cei din conducerea unui club sportiv trebuie să asigure jucătorilor și antrenorilor condițiile maxime de obținere a performanței. Mai departe este munca lor, inteligența și devotamentul. Dar la BC CSU Sibiu este mai mult decât o relație conducere-echipă, este o relație de prietenie care ne leagă pe toți, suntem o mare familie și singurul lucru pe care ni-l dorim este performanța. Suntem o familie și la victorii și la înfrângeri. Ne dorim, evident, de fiecare dată victoria, iar satisfacția ei o împărtășim întotdeauna cu suporterii sibieni, parte importantă a familiei galben-albastre.

Foto secundară: Dragoș Dumitru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Radu

Acum 7 ani

Succes Horatiu in continuare...
Raspunde

Klaus

Acum 7 ani

Horatiu problemele sunt grave la Sala Transilvania. Cum poti sa lauzi conducerea ??? Voi nu aveti loc sa va antrenati de targuri de haine si lauzi conducerea!!!
Raspunde

don juan

Acum 7 ani

Floca asta e un papagal,dar e din ala care vorbeste de nu il intelegi si trebe sa te concentrezi cand il asculti. Cat de gaina poti sa fii sa spui ca prin comunicare putem rezolva aceasta problema si aia de la sala efectiv se pisa pe tine. Nu ai adus nimic de Doamne ajuta in aceasa pauza. Esti un conducator sub mediocru fara cojones. Dan ar trebui sa plece de aici...nu are cu cine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus