Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Lacul și bărcile de la Zoo vor fi concesionate. Vor fi minim doi salvamari

Lacul și bărcile de la Zoo vor fi concesionate. Vor fi minim doi salvamari

Lacul 1 din incinta Grădinii Zoologice, debarcaderul și cele 26 de ambarcațiuni sunt propuse pentru concesionare de către Consiliul Local Sibiu. Decizia a venit pentru a îmbunătăți activitatea din cadrul Grădinii ZOO, care s-ar putea ocupa doar de animalele de aici. În plus, există experiența reușită din anul 2010, când serviciul a fost de asemenea concesionat și s-au obținut din redevențe 86.053 de lei în cele șapte luni de funcționare. Externalizarea activității de agrement de la Zoo se face pe o perioadă de trei ani, iar cel care va câștiga licitația se obligă să angajeze minim doi casieri și doi salvamari. În plus, nivelul minim al redevenței este de 103.534 lei pe an (aproape două mii de euro pe lună).

Bunurile care fac obiectul concesionării sunt: lacul nr. 1 în suprafață de 4,4 hectare, debarcaderul amenajat acolo, 13 bărci cu vâslele aferente, 13 hidrobiciclete, sistemul de taxare, casa de bilete, baloanele de acostare și vestele de salvare.

Proiectul de hotărâre privind concesionarea acestui serviciu se va afla astăzi pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local.

Licitația pentru închirierea chioșcului și a terasei din incinta Grădinii ZOO, desfășurată anul trecut nu s-a încheiat foarte bine pentru societatea câștigătoare. După ce în primăvara lui 2016 au licitat 19.100 de lei pe lună pentru închirierea chioșcului și a terasei, patronii Nicadi Zoo SRL – firmă special înființată pentru această închiriere – au reziliat în toamnă contractul.

Despre acest subiect s-a mai scris aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/11/22/chiriasii-de-4-000-de-euroluna-de-la-zoo-au-reziliat-contractul-primaria-schimba-regulile/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus