X
16508798_1769067273410318_7075035757705331090_n

Sibiul nu vrea gunoiul din Alba. Dar va veni oricum

Consilierii locali din municipiul Sibiu vor vota astăzi în ședința de Consiliu Local respingerea contractului de colaborare dintre Consiliul Județean Alba, ADI Salubris Alba și ADI ECO Sibiu. Prin acest contract semnat la sfârșitul săptămânii trecute, deșeurile menajere din județul Alba vor ajunge la depozitul din comuna Cristian. În ciuda opoziției municipiului Sibiu, contractul este valabil. Din cele 64 de localități care fac parte din ADI Eco, doar municipiul Sibiu a votat împotrivă.

CJ Alba și societatea care gestionează colectarea deșeurilor menajere din județul vecin, ADI Salubris Alba au solicitat sprijinul sibienilor pentru a depozita o parte din deșeurile din Alba la depozitul din Cristian. Primăria Sibiu respinge propunerea, motivând că o astfel de colaborare nu este benefică pentru municipiu. ”Adunarea Generală a asociaților ADI ECO Sibiu a avizat favorabil încheierea contractului de colaborare, în ședința din data de 17 februarie, ședință în cadrul căreia reprezentantul Municipiului Sibiu, d-nul viceprimar Pop Răzvan Codruț, a fost mandatat expres să voteze împotriva încheierii acestuia. Apreciem că, încheierea unei astfel de colaborări nu este benefică pentru UAT Sibiu, motivat de următoarele considerente: Prin Hotărârea nr. 299/2010, CL al Municipiului Sibiu a aprobat încheierea Convenției între Tracon SRL și ADI Eco Sibiu, convenție care are ca obiect prestarea serviciului de depozitare a deșeurilor provenite cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale ale județului Sibiu, membre ADI Eco Sibiu. Convenția a fost încheiată până în 18 februarie 2030 sau poate înceta înaintea acestui termen în situația în care depozitul ecologic special amenajat ajunge la saturare. Adoptarea unei astfel de colaborări ar favoriza reducerea perioadei până la care depozitul ecologic de deșeuri menajere Cristian ar ajunge la saturare și, mai mult, ar putea crea un precedent în inițierea unor astfel de demersuri”, se arată în raportul proiectului de hotărâre, aprobat de primarul Astrid Fodor.

Administrația municipiului Alba Iulia face parte din Asociația de dezvoltare intercomunitară Salubris Alba din 2007 și de atunci se caută soluții pentru depozitarea ecologică a deșeurilor menajere.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  victor

  Bravo sibieni ! Atat ati putut ? Pai mai avem judete limitrofe, propun ca toate sa-si aduca gunoaiele la noi, aici in aproprierea orasului. Dar nu s-ar putea in fata primariei ? RUSINE !

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mos craciun

  Intreb si eu: cum s-au stabilit drepturile de vot in Adunarea Asociatilor? Dupa numar de localitati? Nu trebuia sa se tina cont si de numarul de locuitori din respectivele localitati?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact