X
exercitiu ISU incendiu pompieri spital medias (6)

Simulare de incendiu cu victime la Spitalul Municipal Mediaș | foto

Scopul exerciţiului organizat astăzi de ISU Sibiu a fost acela de a verifica viabilitatea Planului de intervenţie al obiectivului şi a concepţiei de acţiune, a modului de funcţionare a mijloacelor de intervenţie, a instalaţiilor de alimentare cu apă. precum și răspunsul personalului Spitalului Municipal Mediaș în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de incendii.

Potrivit scenariului exerciţiului, din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalația electrică, a izbucnit un incendiu la Secţia de Pneumofiziologie din cadrul Spitalului Municipal Mediaș, cu posibilitate de propagare la întreaga clădire, transmit reprezentanții ISU.

exercitiu ISU incendiu pompieri spital medias (2)

Incendiul a fost observat târziu de către o infirmieră, care a alertat personalul din conducerea spitalului. Totodată, personalul de pe locul de muncă a încercat evacuarea rapidă a victimelor, întrucât incendiul se propaga cu repeziciune. Din cauza faptului că spațiile au fost inundate cu fum, nu s-a reușit efectuarea evacuării tuturor pacienților internați. A fost anunțat dispeceratul integrat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu, care a pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Sibiu.

Pentru salvarea şi evacuarea victimelor, acordarea primului-ajutor medical şi stingerea incendiului, au fost alertate forţele şi mijloacele din cadrul Șecției de pompieri Mediaș, Detașamentului de pompieri Sibiu, Stației de pompieri Agnita, dar și din cadrul Punctului de Lucru Dumbrăveni.

exercitiu ISU incendiu pompieri spital medias (8)

Peste 100 de pompieri din cadrul mai multor subunități de intervenție ale ISU Sibiu au intervenit cu autospeciale de stingerea cu apă și spumă, autospeciale de primă intevenție, autospeciale pentru muncă operativă, autospeciale de descarcerare și cercetare chimică, dar și ambulanțe SMURD.

exercitiu ISU incendiu pompieri spital medias (1)

Alături de echipajele de pompieri din cadrul ISU Sibiu, la exerciţiu au participat şi echipaje din cadrul Jandarmeriei, Poliţiei, echipe medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică, Direcția Județeană de Informații, dar şi personalul medical din cadrul UPU – Spitalul Judeţean și CPU – Spitalul Municipal Mediaș.

exercitiu ISU incendiu pompieri spital medias (7)Exerciţiul organizat la acest obiectiv a avut ca obiectiv general şi pregătirea psihologică a efectivelor şi populaţiei în ceea ce priveşte cunoaşterea modului de acţiune pe timpul intervenţiei de stingere a incendiului şi salvare – evacuare a personalului, potrivit situaţiilor tactice create. Prin desfăşurarea acestui exerciţiu s-a verificat și modul de realizare şi menţinere a colaborării intra şi interinstituţională pentru gestionarea situaţiilor create prin scenariu, una dintre acestea fiind de identificare a unui colet suspect în interiorul obiectivului, după producerea incendiului.

foto ISU Sibiu

exercitiu ISU incendiu pompieri spital medias (5) exercitiu ISU incendiu pompieri spital medias (4) exercitiu ISU incendiu pompieri spital medias (3) exercitiu ISU incendiu pompieri spital medias (9) exercitiu ISU incendiu pompieri spital medias (1)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact