În peregrinările cotidiene prin oraș, am aterizat într-una din zile la Registrul Comerțului, pe strada Dorului. De-a lungul vremii, în spațiile din curtea instituției au apărut și dispărut diferite afaceri de alimentație publică iar acum, spațiile cu pricina sunt ocupate de un burger-joint, cum îi spun frații britanici și o cofetărie. Și cum o probă de burgeri nu se ratează niciodată, am terminat treaba cu hârțoagele și am traversat curtea ca să mai dau o mână de ajutor statului român și să mai bag niște bani în consum ca să aibă fonduri suficiente pentru autostrăzi.
Burger King-ul din parcare e, de fapt, o bucătărie. N-are mese, scaune, n-are nici măcar o tejghea. Bați frumos la ușă și îți răspunde un domn care îți ia comanda. Sincer, m-a convins să dau o șansă stabilimentului faptul că în meniu aveau pleșcăviță. Și eram taaaare curios oare cât de tare s-ar putea apropia un asemenea mini-mini restaurant de gustul unui burger sârbesc. Din spatele ușii s-a comunicat cu fermitate lipsa pleșcăviței din meniu. Cum hot-dog-ii nici preț pe perete nu mai aveau, semn că e penurie de crenvurști, chifle, ketchup sau muștar pe piață, am dat rapid un piatră-foarfecă-hârtie și am luat un Zazuu Burger și un Barbeque Burger, lasând cel de curcan altora la testare.
Burgerul nu merge mâncat pe loc, la masă, pentru că n-au. Au cofetăria, pe care o poți folosi ca spațiu de așteptare, dar de luat masa acolo nu se poate. Parțial le dau dreptate, înăuntru mirosea foarte apetisant a dulce, n-ar fi mers deloc o combinație cu sfânta treime ceapă-bacon-carne prăjită. Pe de altă parte, un burger bun e un burger cald așa că mă poziționez din start ca anti când vine vorba de burgeri la pachet. Dacă nu lucrezi la Registrul Comerțului ca doar să îl treci strada, oriunde l-ai duce va ajunge călâi și ofilit. L-am încercat și rece și răspunsul e tot nu. Ori pe loc, ori deloc. Pe primul l-am mâncat la birou imediat cum am ajuns. La meniu, cu niște cartofi prăjiți catalogați drept acceptabili spre bunicei de colegii vegetarieni care se hrănesc doar cu ce ne dă pământul. Am început cu Barbeque, pe simplul motiv că avea bacon. Carne de vită, salată, ceapă, bacon, sos barbeque și chiflă. Decentuț dar cu ceva prea mult sos. Zazuu l-am început tot în birou, unde am mâncat jumătate, și am luat cealaltă jumătate acasă, unde l-am mâncat rece. Cert este că lipsa bacon-ului a fost suplinită prin și mai multă ceapă iar sosul tartar n-a fost inventat cu siguranță pentru a fi pus pe un burger. Călduț mai merge cum mai merge dar rece e nasoluț bine de tot. Sos și ceapă. Cu asta rămâi.
Una peste alta trebuie să luăm în considerare și prețul. Pentru 12 lei e un burger decent considerând alternativa de pe piață în acești bani. Dar a doua oară n-aș mai încerca, poate doar în condiții de foame extremă.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 7610
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
MB
Acum 3 ore
Claudiu
Acum 3 ore
Liberal autentic
Acum 3 ore
Neli Oproiu
Acum 3 ore
Bobo