X
caini-de-terapie-UCOS-autism-15-tile

Aksel, primul câine de terapie al UCOS, devine mascota fundației

Mascota Fundației „Un Copil, O Speranță” va fi Aksel, un Golden Retriever din pluș, în amintirea primului câine de terapie care a făcut parte din echipa UCOS. Aksel a contribuit semnificativ la promovarea terapiei asistate de animale, participând nu doar la sesiunile de activități și terapie asistată de animale, ci și la vizite în școli și grădinițe, promovând astfel interacțiunea dintre copii și câini. Fundația “Un copil, o speranță” împlinește  în luna martie 19 ani de la inaugurare și 15 ani de la deschiderea primului serviciu de terapie si recuperare pentru copiii cu dizabilități.

“Pentru că din anul 2013 echipa noastră de specialiști are în componență și câini de terapie, iar rezultatele obținute prin Activitățile și Terapia Asistată de Animale sunt remarcabile, am decis ca mascota Fundației „Un Copil, O Speranță” să fie Aksel, un Golden Retriever din pluș. La baza deciziei noastre a stat bucuria din ochii copiilor la întâlnirea pe corioarele sau în săli a câinilor de terapie”, își motivează hotărârea reprezentanții asociației.

mascota UCOS aksel (2)

Cei care cumpără mascota Aksel susțin activitatea Fundației „Un Copil, O Speranță”, fondurile strânse în urma vânzării acestora fiind integral direcționate către Fundație și folosite exclusiv pentru copiii cu dizabilități care beneficiază de terapii de recuperare în cadrul UCOS. Prețul de vânzare al unei mascote este de 150 lei, acoperind astfel costurile de achiziție ale plușurilor.

Zilnic, timp de 15 ani, inițial 30, iar apoi 60 de copii cu nevoi speciale din Sibiu au găsit în serviciile fundației un loc plin de culoare și bucurie, în care terapia se adaptează copilăriei, transmit reprezentanții asociației.

caini de terapie UCOS autism (29)

Aksel a pierdut lupta cu babesioza, boala provocată de mușcătura unei căpușe. “L-am pierdut în 10 martie 2016, dar dorim să ne amintim mereu de prezența lui unică, plină de dragoste față de copii, și să îi aducem un omagiu prin numirea mascotei noastre Aksel, câinele de terapie al copiilor. Noul membru al echipei, puiul Allan, alături de veteranul echipei, Lucky, aduce zâmbete pe chipurile copiilor speciali care primesc terapii de recuperare în centrele fundatiei,” se arată într-un comunicat de presă.

caini de terapie UCOS autism (31)

Turnul Sfatului a realizat în anul 2014 un reportaj despre echipa canină de terapie formată din cei doi Golden Retrieveri, Aksel şi Lucky  pe care îl puteți citi aici:

FOTO – VIDEO “Ba, autistule!”. In Sibiu, orasul unde exista singura echipa canina de terapie din tara

Citește și

Aksel, câinele care a adus zeci de copii cu autism la lumină, este în stare gravă

Aksel a pierdut lupta, dar va ajuta și după ce nu mai e

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact