Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Studenți sibieni premiați în cadrul proiectului Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă

Studenți sibieni premiați în cadrul proiectului Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă

O echipă de studenți a Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului (SAIAPM) din cadrul Universității 'Lucian Blaga' din Sibiu va participa la un program de studiu privind adaptarea la schimbările climatice în Norvegia.

Ioana Contiu (anul II, Montanologie) și Dragoș Buhoiu (anul II, Inginerie și Protecția Mediului în Agricultură) s-au clasat pe locul 9 (din 32 de echipe) în cadrul secțiunii 'Calea verde în machete' a concursului național organizat de Agenția pentru Protectia Mediului Sibiu, promotoare a proiectului 'Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă', loc ce le-a permis obținerea unei vizite de studiu în Norvegia.

Perioada de studiu va fi de zece zile și va avea loc în cursul lunii martie 2017. Cu acest prilej, studenții vor avea oportunitatea de a se întâlni cu experți norvegieni, să viziteze obiective pentru studii de caz și a unor exemple de bună practică în domeniul adaptării la schimbările climatice, transmit reprezentanții Agenției printr-un comunicat de presă.

Cei doi studenți ai SAIAPM au obținut premiul I și în cadrul secțiunii 'Videoclipuri' din cadrul proiectului 'Calea Verde spre Dezvoltare Durabila', cu videoclipul cu tema: 'Atenție suntem în pericol', în timp ce Ragu Gota (anul I, Montanologie) și Teodora Marinescu (anul II, Montanologie), s-au clasat pe locul doi, cu videoclipul 'Trăiești cât există pădure'.

Toate videoclipurile pot fi văzute aici:  caleaverde.ro/concurs-video/

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu este promotorul proiectului 'Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă', din cadrul Programului RO07 — Adaptare la Schimbări Climatice , finanțat prin fonduri asigurate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European, EEA GRANTS 2009 — 2014.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, oare "Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă" e cumva o aluzie perfida la consumul de etnobotanice ?....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus